Koje vrste UV gelova postoje?

Postoji nekoliko vrsta UV gelova, zavisno od toga za šta se može primeniti. Postoje gelovi za prirodne nokte, za tipse (plastični nokat) i za izlivanje noktiju (builder ili sculpting gelovi). Proizvođači praktikuju da se gel može koristiti bar za dve od ovih mogućnosti.

Postoje naravno i oni koji se mogu koristiti za sve. Pitanje – ako postoje gelovi koje možemo koristiti i za prirodne nokte i za tipse i da izlijemo, tj.produžimo nokat, zašto bismo koristili onaj koji može manje? Odgovor- zato što to nije uvek najbolje ni najbrže rešenje.

Jednofazni gel- brzo rešenje

Ako bismo gel koji ima čvrstinu da produži nokat nanosili na prirodne nokte koje samo želimo da ojačamo ili na tipse, produžili bismo vreme aplikacije gela, jer se bulider gelovi nanose u više slojeva (znači više sušenja, čišćenja i, trebalo bi, više turpijanja). Zato kod tipse i prirodnog nokta primenite gel koji se sastoji iz jedne faze. On obično nema bazu, a i nije mu potrebna jer nema šta da drži. Vrema rada sa ovakvim gelom je od 30 do 45 minuta, zavisno od toga da li klijent želi i french manikir ili samo lakiranje noktiju preko gela.

Svaki naredni naneti preparat produžava vreme aplikacije, ali ono što svakako preporučujemo je tanak sloj završnog visoko sjajnog gela. On se obično nanosi četkicom, suši u UV lampi, ne briše i ne turpija, a omogućava da nokat do korekcije zadrži sjaj i ako klijent želi da promeni boju laka ili ga u potpunosti ukloni, nokat će nakon toga opet ostati sjajan, kao po izlasku iz salona.

Čvrstina je bitna

Višefazni gelovi jesu čvršći (mada to ukoliko se ne radi o produžavanju nije bitna prednost) i uglavnom imaju veći izbor boja i nijansi. Takođe, treba imati u vidu da se gelovi iz jedne i više faza mogu kombinovati. Pa tako monofazni gel možete koristiti umesto sloja višefaznog (naravno onog sloja koji ne gradi nokat), jer ono što u početku izgleda kao veća investicija, kasnije donosi smanjenje troškova i veću zaradu, zato je za salon najbolje da napravi kombinaciju i jednih i drugih.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!