French gel, beli gel koji obožavamo

By  |  0 Comments

Manikiri koriste materijal za nadogradnju i izlivanje noktiju na različite načine. Često ćete videti da neko nanese više slojeva UV gela, pa tek onda obradi, tj.turpija nokat.

Svako ima svoj princip. Nail edukatori proizvođača UV gelova, međutim, na specijalizovanim obukama savetuju bitno drugačiju upotrebu materijala, odnosno da se svaki naneti sloj gela, posle čišćenja i isturpija.

Za izlivanje ili ne?

Da li to važi i za french gel? Beli gel za french manikir obično je gušći po strukturi od ostalih gelova, naročito ako je sculpting (za izlivanje), pa je i sloj tog gela malo deblji od ostalih gelova. Bez obzira na to, mnogi se odlučuju da ga ne turpijaju i tako skrate vreme celokupne aplikacije gelova.

Međutim, postoje i beli gelovi koji se nanose kao lak za nokte, u jako tankom, gotovo prozračnom sloju, ne čiste se i ne turpijaju, pa je tako aplikacija svakako kraća. Mana im je, ako se tako može reći, što nemaju jačinu za izlivanje, već se koriste samo za liniju french-a.

Bilo kako bilo, bez obzira koje od ovih gelova manikiri koriste, sva je prilika da će ih koristiti još dugo, jer je reč o najpopularnijem manikiru kod nas.

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone