Kozmetički tretmani koji olakšavaju život

By  |  3 Comments

Brzo živimo, imamo malo vremena i puno radimo. Ipak, želimo da budemo lepe i negovane. Zato postoje tretmani koji će nam omogućiti da vreme koje bismo proveli sređujući se provedemo uživajući u drugim aktivnostima.

Mini val i bojenje trepavica, bojenje i ispravljanje obrva, mezo terapija, gel ili lak na noktima, nadogradnja trepavica, trajna šminka, trajno ispravljanje kose, brazilski keratin,…Sada ćemo ukratko o nekim od ovih kozmetičkih tretmana, ali ćemo svakom od njih posvetiti i poseban članak.  Ipak je vreme jedino nenadoknadivo.

Uvijene trepavice – blistaviji pogled

Mini val trepavica je već godinama vrlo popularan tretman u zapadnoj Evropi i posebno Meksiku i zemljama Južne Amerike (tamo je sve što se tiče lepote jako popularno). Omogućava uvijanje trepavica, slično metalnom uvijaču. Samo trajnije i bez muke.

A zašto bismo to radili? Sa ovim tretmanom trepavice će dobiti na gustini, a pošto se savijaju svakako i na dužini. Ako ne volite jaku šminku, biće dovoljno da uradite ovaj tretman zajedno sa bojenjem trepavica i da zaboravite na maskaru. A ako ne želite bez maskare, slobodno je stavite, izgledaće još bolje a koristićete je manje. Ovim postupkom uokvirićete oči, one će izgledati krupnije, imaćete blago našminkani izgled a nećete biti našminkani. Posebno je pogodno uraditi ga kako biste lepo izgledali i na plaži. I ne plašite se, preparati za ovaj tretman nisu štetni za oči.

Bojenjem trepavica se postiže da istaknemo trepavice kao sa jednim slojem maskare. Preporučujemo da ovaj tretman uradite odmah nakon mini vala trepavica jer zajedno čine da vam oči dobiju sasvim novi izgled, da se „otvore“ . Boja nije štetna, u njoj se nalazi aloe vera, pa se i savetuje da se tretman radi odmah posle mini vala, što zbog maksimalnog efekta, što zbog regeneracije trepavica.

Tretmane mini vala i bojenja trepavica nikako ne treba mešati sa nadogradnjom, tj.ne treba očekicati isti rezultat. Nadogradnja trepavica omogućava potpunu promenu gustine trepavica i mora se pažljivo i stavljati i skinuti i treba biti umeren sa količinom snopova ili dlačica koje se nadograđuju da oči ne bi delovale umorne od težine trepavica. Kod tretmana mini vala i bojenja to se ne može desiti jer posle tih tretmana dobijete upravo onaj prirodan izgled kao sa malo šminke, odličan i za jutro i za plažu i za radni dan.

Ako želite više

Nadogradnja trepavica razlikuje se po tome da li se lepe trepavice za jednokratnu upotrebu (kompaktne) ili nadograđuju trajnije (grupisane ili pojedinačne dlačice). Kompakne možete zalepiti i sami, uz malo vežbe. Za nadogradnju je ipak potrebno stručno lice. Ali, i tu treba biti oprezan jer ima mnogo onih koji taj postupak ne poznaju bas najbolje a time se bave. Ovo naročito važi za skidanje trepavica, jer tada zbog nepažnje može doći do kidanja prirodnih trepavica. Trepavice koje se lepe dlačica na dlačicu izgledaju prirodnije od onih u snopićima, ali je i postupak nadogradnje komplikovaniji i skuplji. Trenutno su jako aktuelne svilene trepavice.

A obrve?

Kako se trepavice uvijaju, tako se obrve ispravljaju. Postupak se radi istim kiselinama samo se koristi da dlačice budu zetegnute i „pod konac“. Nakon toga, dobro ih je i ofarati. Tretman je posebno zanimljiv osobama u srednjim godinama i kasnije, budući da su obrve sa godinama sve tanje i ređe.

3 Comments

  1. Pingback: Šminka za mlađi izgled |Šminka |Šminkanje |Lepota | Lepotica.rs

  2. Pingback: Najbolja nega ruku u hladnim danima | Lepotica.rs | Lepotica.rs

  3. Pingback: Zašto su nam potrebni manikiri i pedikiri? | Nokti | Koža | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!