Kako pravilno turpijati nokte i kakve turpije postoje

Da li je stvarno bitno kako se nokti turpijaju? Jeste. Pravilnim turpijanjem noktiju čuvamo nokatnu ploču od lomljenja, listanja i sl.

Pazite koju “jačinu” turpije birate

Nokti se uvek turpijaju u jednom pravcu, čak i kada se skraćuju. Bočne ivice noktiju uvek se turpijaju pod pravim uglom u odnosu na nokat, takođe u jednom smeru, tj. na dole. Površinu nokta nipošto ne treba tupijati žustrim pokretima, već lagano u jednom smeru.

Što se tiče izbora turpije, jako je bitno izabrati odgovarajući materijal i granulažu (jačina turpije). Ako ste navikli na metalnu turpiju, odmah je bacite! Za prirodne nokte dobro je koristiti kristalnu turpiju, naročito ako imate slabe i nokte koji se listaju. .Ova turpija je nešto skuplja od papirnih ali je svakako i dugotrajnija.

Sa druge strane, papirne turpije su napravljene za profesionalnu upotrebu, pa zašto da ih i vi ne koristite! Napravljene su da se lako drže u ruci (posmatrajte svog manikira kako menja položaj turpije), možete ih koristiti dosta puta, a i dosta su povoljne. Što se tiče granulaže turpije, tj. njene jačine, postoje određena pravila.

Granulaža se kreće od 80 do čak 6000. Šta to znači? Niža vrednost granulaže označava turpiju za isključivo veštačke nokte. Za veštačke nokte možete koristiti bilo koju granulažu. Granulaža od 180 pa “na gore” označava turpiju za prirodne nokte. Svakako da se turpije sa najfinijim granulažama koriste za poliranje i visoki sjaj, kako prirodnih, tako i veštačkih noktiju. Turpije sa visokim granulažama obično su u obliku bloka, koji ima bar tri različite granulaže. Profesionalci vole turpije u obliku bloka, jer im one omogućavaju obradu veće površine nokta za manje vremena. One takođe mogu imati različitu granulažu.

Možda vam se sviđa naš predlog: Turpija za nokte raznobojnih dezena!

tur
Za više informacija, kliknite na sliku.

Turpije u različitim oblicima

Turpije standardnog oblika prave se u dve varijante, ili su obe strane iste granulaže ili svaka strana ima drugačiju granulažu. Na tržištu postoje i višestrane turpije, čija svaka strana ima bar jednu, ako ne i dve granulaže. Namenjene su za kućnu upotrebu, jer jedna turpija po broju granulaža može da zameni bar četiri turpije.Potencijalna slaba strana ogleda se u bržem trošenju iste i manjoj površini svake granulaže.

Da li ćete imati jednu turpiju sa više različitih granulaža ili više turpija gde svaka ima drugu granulažu, stvar je vašeg ličnog izbora, jer kad uporedite cenu koštanja opet ste otprilike na istom.

 

error: Content is protected !!