“Nenašminkano” našminkane

Žene uvek primete kada se njihove prijateljice ne našminkaju i uvek usledi pitanje: “Nešto si mi bleda, jesi li dobro?” To je dovoljno većini žena da bar za trenutak posumnja u svoju lepotu i obeća sebi da je više niko, čak ni na plaži neće videti takvu.

Muškarci, sa druge strane, to verovatno neće ni primetiti. Zlatna sredina je najbolja? Pa, da! Stvoriti šminkom efekat nenašminkanosti. Prirodan, ali ipak malo “retuširan” izgled.

Par trikova, par proizvoda,…

Posao vam je u mnogome olakšan ako imate lep i negovan ten, jer nećete trošiti mnogo vremena, ni novca da pokrijete nedostatke. Podloga ili tečni puder treba da sadrže vitamin E i pantenol, što naročito pogoduje suvoj koži. Da biste istakli jagodice potreban vam je bronzer, kojim senčite i oivičite lice, a ako želite još više da ih istaknete pređite hajlajterom ili svetlom senkom preko njih. Nos ćete suziti ukoliko bronzerom pređete po spoljnim stranama.

rumen
Za više informacija, kliknite na sliku.

Za prirodan izgled neophodno je roze rumenilo, sedefasto ili ne, izbor je vaš. Ono se nanosi četkicom direktno na obraz ka spolja. Da bi se oči “otvorile” unutar oka treba naneti belu senku ili olovku, a duž donjeg kapka (duž trepavica) neku svetliju nežnu senku.

Maskara treba da je braon, a ne crna, da bi izgled bio što prirodniji (nije greh obožavati crnu maskaru). A što se usana tiče, zaboravite olovku nanesite ruž blage nijanse i sjaj u tankom sloju.

Zadovoljstvo ulepšava bolje od šminke!

Na kraju, iako mnoge možda neće poverovati, prirodniji izgled i “lakša” šminka je ono što se drugima dopada, a vi proverite! I svakako, kada je žena zadovoljna, šminka to samo još više naglasi. Lepota je uvek stvar odluke i unutrašnjeg osećaja.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!