7 jednostavnih make-up trikova za kožu bez mane

By  |  5 Comments

Ko ne želi da ima savršen ten? Ako imaš manje probleme sa kožom lica, savršen ten možeš da napraviš šminkom i šminkanjem. Evo kako da to uradiš sama.

7 koraka do savršene kože lica

1.Koristite primer. Nakon hidratantne kreme za lice, nanesite primer da bi podloga bila postojanija i da se sitne bore i linije manje vide.

2.Izaberite “laganu” podlogu. One možda neće prekriti sve nedostatke, ali će vam lice izgledati sveže. Takve su npr. BB kreme. Od “teških” podloga izgledamo starije.

3.Podloga istog tona kao što je vaša koža. Testirajte je na viličnoj kosti i vratu, na dnevnom svetlu. Podlogu ćete nanositi na lice i vrat, ne na ruke. Zato izaberite puder iste nijanse kao što je vaše lice.

4.Ne preterujte sa količinom podloge. 6 tačaka je dovoljno. 2 na čelo, po 1 na svaki obraz, 1 na vrh nosa i 1 na bradu. Podlogu razmažite pokretima na dole ili na stranu, nikad na gore.

5.Razmažite prstima ili sunđerom. Ako koristite sunđer da biste naneli podlogu, dobro je da on bude trouglastg oblika. Tako će vam svaki deo lica biti dostupniji. Bolje je da sunđer bude vlažan, tada se podloga ravnomernije nanosi, postojanija je i manje se troši

6.Sakrijte nesavršenosti. Korektor se koristi za prekrivanje bubuljica, akni, crvenila, podočnjaka itd. Neki se nanose četkicom, neki prstima. Uvek je bolje da nepravilnosti “ispeglate” korektorom, nego dodatnim naslagama pudera.

7.Fiksirajte ten. Važno je da svoj savršeno napravlen ten dobro fiksirate, da bi on takav ostao tokom čitavog dana. Puder u prahu nanesite velikom četkom na mesta gde vam se koža prirodno sija i masti.

5 Comments

  1. Pingback: Za BB kremu ste sigurno čuli. A za CC kremu? | Lepotica.rs

  2. Pingback: Tačno i netačno - Zbog čega nastaju bore? | Lepotica.rs

  3. Pingback: Kako da napravite savršen ten - Kako da nanesete puder | Lepotica.rs

  4. Pingback: Tri najčešće greške u šminkanju | Šminka | Šminkanje | Lepotica.rs

  5. Pingback: 3 saveta za bolje nanošenje tečnog pudera | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!