Korektor je jako važan

Jedno od najboljih oružja svake žene kada je šminka u pitanju je, svakako, korektor. On pokriva sitne, pa i krupnije nedostatke i, uz podlogu, čini vaš ten potpuno savršenim.

Tamni krugovi, podočnjaci, bubuljice, crvenilo, bore, sve to korektor “briše”. Pravi se u velikom broju nijansi, od najsvetlijih do jako tamnih, tako da svako može da pronađe odgovarajući prema svom tipu kože. Može biti u kremi, stiku ili tečan i obično je po strukturi gušći od podloge.

Korektor – Skoro pa svemoguć

Za prikrivanje tamnih kolutova ili nadutosti nemojte koristiti korektor u kremi, on služi da se “neutrališu” ožiljci i fleke od sunca. Za maksimalne rezultate, korektor nemojte nanositi prstima, već četkicom i uvek “izblendujte” ivice, da bi se boja ujednačila. Da prikrijete crvenilo izazvano rozaceom ili aknama, koristite zeleni korektor, a za plave ili zelene krugove ispod očiju i preko vena, upotrebite korektor u boji breskve.

Kada se korektor nanosi?

Ukoliko koristite tečni puder ili kremastu podlogu, korektor nanesite nakon podloge, ali ako koristite puder u prahu ili kamenu, najpre nanesite korektor. Pre nanošenja korektora preko bora uvek nanesite primer (baza za nanošenje šminke), jer u suprotnom ako ga ne nanesete, kako vreme u toku dana bude prolazilo korektor će ulaziti u bore i sve više ih činiti primetnim i uočiljivijim nego bez njega.

Na kraju, jedan top savet za vas. Sigurno vam se puno puta desilo da vam se neka boja senke ili karmina jako dopadne, kupite je, ali na vašim očima ili usnama izgleda drugačije nego što vam je izgledalo. To je zbog prirodne boje vaše kože. Nanesite korektor da napravite neutralnu bazu, pa kad preko njega nanesete senku ili ruž, dobićete željenu boju.

Za savršenu šminku korektor je neophodan!

error: Content is protected !!