Nanošenje rumenila – Gde i kako se nanosi

Pogledajte se u ogladalo. Nasmejte se. Nanesite rumenilo na mesto koje na obrazima “iskoči”, pa do linije kose. Rumenilo se nanosi na jagodice, bradu, čelo…zavisno od oblika lica.

Kada se nasmejete, na obrazima će se istaći jagodice. To je početna tačka za nanošenje rumenila. Na to mesto nanesite malo rumenila i zatim “blendujte” na gore i nazad prema liniji kose. Rumenilo ne treba da se nanosi do nosa,  najniže u nivou nozdrve i ka liniji kose, ali ne skroz do kose.

Za nanošenje rumenila je potrebno:

Postupak nanošenja rumenila

1. Ako želite da dodate boju licu koristite rumenilo roze ili boje breskve, zavisno od tona kože. Ako želite da naglasite jagodice možete koristiti svetlije braon rumenilo.

2. Nanesite rumenilo na četku za rumenilo. Ne duvajte u četkicu, već višak uklonite tako što ćete blago “lupiti” četkom o svoju šaku.

3. Prstima utvrdite gde vam je na obrazima najizraženija tačka. To je obično kost koja se obično nalazi između ugla oka i centra uveta.

4. Nanesite rumenilo na vrh jagodične kosi, zatim povucite “na dole” i ispod oka prateći liniju jagodične kosi. To bi trebalo da izgleda kao zarez u “ležećem” položaju.

5. Izblendujte rumenilo koje ste naneli, da ne bi ostale oštre linije. Nemojte dodavati još rumenila, već samo rasporedite ono koje ste već naneli.

6. Ukoliko želite, preostalo rumenilo na čekici rasporedite duž linije nosa, brade i kose. To stvara efekat “osunčanosti”.

Kod nanošenja rumenila, jako je važno da imate kvalitetnu četku za rumenilo. Ona može biti od prirodne ili veštačke dlake. Bitno je da je redovno i pravilno perete i sušite, jer se u dlaci skupljeju bakterije.

Preporučujemo:

 

rumenilo
klik na sliku za više informacija

cetkica-za-rumenilo-2cetkica-za-rumenilo

error: Content is protected !!