Neutrališite tamne podočnjake – Super TRIK

By  |  0 Comments

Bez obzira koliko dugo i kvalitetno spavaju i bez obzira kakve životne navike imaju, postoje osobe koje su jednostavno sklone čestoj pojavi tamnih podočnjaka. Takva činjenica, neretko rezultira time da takve osobe čak i kada su najodmornije i kada se savršeno dobro osećaju izgledaju umorno ili kao da imaju zdravstveni problem. Ukoliko ste se prepoznali, preporučujemo vam da izdvojite samo nekoliko minuta svog vremena i da ovaj tekst pročitate do kraja, kako bi ste saznali kako da neutrališete tamne podočnjake.

Kako da neutrališete tamne podočnjake?

Da bi ste neutralisali tamne podočnjake, potrebno vam je:

– Drečavo crveni karmin,
– Odgovarajuća BB krema ili tečni puder,
– Odgovarajući korektor,
– 2 četkice za nanošenje šminke (obe kao za nanošenje rumenila).

Proces neutralisanja podočnjaka:

Bez obzira što će vam možda zvučati nelogično, crveni karmin i to u drečavoj nijansi će vam pomoći da se rešite tamnih podočnjaka. Zato, prvo što je potrebno da uradite, jeste da nekoliko slojeva takvog karmina, nanesete na gornju površinu šake. Od toplote kože, tih nekoliko slojeva karmina će se rastopiti i postati razmaziti.

crveni karmin

klik na foto za više informacija

Tada, uzmite jednu od pripremljenih četkica i na nju prenesite te slojeve karmina. Zatim, istom tom četkicom, karmin utapkavanjem prenesite na područje tamnih podočnjaka i to tako da formirate oblik tupog trougla koji se prostire ispod donjih kapaka. Kada ste to uradili, na lice nanesite BB kremu ili tečni puder, preskačući samo regiju na koju ste naneli crveni karmin.

Uzmite drugu četkicu koju ste pripremili, na nju nanesite istu tu BB kremu ili tečni puder i utapkavanjem ga nanesite preko crvenog karmina, sve dok dobro ne utapkate i taj sloj.

Nakon toga, uzmite korektor i takođe u obliku tupog trougla ga nanesite na regiju ispod donjih kapaka, preko crvenog karmina i preko BB kreme/tečnog pudera. Naneti korektor dodatno utapkajte jagodicom domalog prsta i kada završite sa utapkavanjem, uverićete se da su vaši tamni podočnjaci potpuno prikriveni, kao i da tragovi crvenog karmina više uopšte nisu uočljivi.

korektori

klik na foto za više informacija

Ono što kao prilog ovog korisnog teksta želimo da naglasimo, jeste da na isti ovaj način ne morate korigovati i neutralisati isključivo tamne podočnjake, već to možete uraditi i kada su u pitanju tamne fleke i prisustvo pigmentacije na koži lica. Čak i ravne i male mladeže na licu ukoliko želite možete neutralisati na ovaj način.

Što se tiče inteziteta drečavosti crvenog karmina, najbolje je izabrati nijansu svežih jagoda, mada ukoliko imate tamniji ten (najbolja šminka za tamniji ten), možete upotrebiti i za nijansu tamniji drečavi crveni karmin.

Ovakav tretman prikrivanja i neutralisanja tamnih podočnjaka, zahteva malo više pažnje i preciznosti pokreta, pa samim tim i vremena i zato vam ne preporučujemo da ga ne praktikujete kada ste u žurbi i kada vam nedostaje vreme. Ukoliko je potrebno, ovaj tretman za neutralisanje podočnjaka dobro uvežbajte, pre nego što postanete sigurni da čitav proces izvodite dovoljno dobro da rezultati izgledaju besprekorno.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!