Kako da napraviš plastične narukvice – Super LAKO!

By  |  0 Comments

Narukvice su neizostavni deo aksesoara mnogih dama. One mogu na zaista lep način upotpuniti vašu odevnu kombinaciju. Ukoliko vam nekada ne polazi za rukom da brzo i lako pronađete i kupite narukvice sa dezenom kakav želite, mi vam predlažemo da svoj problem rešite tako što ćete sami da ih napravite. Verovali ili ne, ovaj nakit veoma jednostavno možete napraviti sami, a mi ćemo vam otkriti i kako.

Kako da sami napravite narukvice?

Evo šta vam je potrebno da bi ste sami napravili narukvice:

1. Za pravljenje narukvica:

– 1 ili nekoliko plastičnih flaša (u zavisnosti koliko narukvica želite da napravite),
– papirna lepljiva traka
– skalpel,
– makaze,
– pegla.

plasticne flase

2. Za dekoraciju narukvica (zavisno od načina dekoracije za koji se opredelite):

– Lakovi za nokte u što više različitih boja,
– Providan lepak,
Gliter,
– Komadi tkanine isečeni u trakice.

Način izrade narukvica:

Flašu najpre oblepite lepljivom papirnom trakom, onoliko koliko želite da narukvica bude širkoka. Zatim precizno zasecite skalpelom, a zatim nastavite da je sečete makazama, tako da isećete oblik obruča (širinu i broj isečenih obruča možete uskladiti sa svojom željom).

narukvica od flase

foto: printscreen/YouTube

narukvice od plasicne flase

foto: printscreen/YouTube

Kada ste isekli obruče, uključite peglu i pažljivo svaki obruč sa obe spoljašnje strane naslonite i blago pritisnite uz peglu. Na taj način, oštre spoljašnje stranice obruča će se zaobliti i postati glatke, a istovremeno, obruči će i postati čvrsti i dobiće tvrdoću narukvica.

plasticne narukvice

foto: printscreen/YouTube

narukvica

foto: printscreen/YouTube

Kada ste dobili tako oblikovane providne narukvice, sledeće što je potrebno da uradite, jeste da ih dekorišete po želji ili da po njima iscrtate željene motive.

Dekorisanje i iscrtavanje motiva na narukvicama, možete uraditi na sledeće načine:

Prvi način:

Uzmite lak za nokte, u boji koju želite ili više lakova u više različitih boja i sa unutrašnje strane, obojite narukvicu onako kako želite. Upotrebite maštu kako bi ste dobili odgovarajuće šare koje će predstavljati motive na narukvici.

lakovi za nokte

Drugi način:

Uzmite providan, odnosno bezbojan lepak i nanesite ga na unutrašnju stranu narukvice tamo gde želite da bude šara na narukvici. Preko lepka, pospite gliter i sačekajte da se osuši. Možete koristiti i više boja glitera.

gliter

Treći način:

Uzmite providan, odnosno bezbojan lepak i nanesite ga na unutrašnju stranu narukvice, a zatim takođe sa unutrašnje strane pritiskanjem preko lepka, zalepite trakice od tkanine. Motiv koji je izražen kao dezen trakice od tkanine, biće motiv vaše narukvice.

Ukoliko upotrebite flašu koja je od plastike u boji, dovoljno će biti i samo da od nje isečete obruče, a zatim da njihove ivice zaoblite uz pomoć pegle, onako kako smo opisali.

Možete koristiti najrazličitije plastične flaše, počev od onih u kojima su ambalažirana različita pića, do onih u kojima su ambalažirani recimo šamponi, regeneratori ili ostali kozmetički preparati.

Važna napomena:

Ono što je bitno naglasiti, jeste da je pri izboru plastične flaše koju ćete koristiti za izradu narukvica, jako bitno da izaberete flašu koja ima obim koji odgovara da se od njega naprave obruči prečnika narukvice.

Pogledajte video koji ilustruje pravljenje plastičnih narukvica i dekorisanje predstavljeno po prvom načinu:

Upotrebite maštu i uživajte u izradi ovakvih narukvica!

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!