Nedeljni tretman čišćenja kože lica

By  |  0 Comments

Svakako znate koliko je temeljno čišćenje kože važno kako u cilju očuvanja lepog i zdravog izgleda kože, tako i u cilju odlaganja pojave prvih simptoma njenog starenja. Zato, predlažemo da poslušate naš savet i da jednom nedeljno uradite ovakav tretman čišćenja kože lica.

Kako treba da izgleda vaš nedeljni tretman čišćenja kože?

Da bi ste obavili svoj nedeljni tretman čišćenja kože, potrebno je da pri ruci imate:

  • sredstvo za umivanje namenjeno za uklanjanje mitisera (preporučujemo neki od „Neutrogena“ ili „Garnier“ preparata za umivanje ili neki od proizvoda koje smo preporučili u ovom tekstu >>>>proizvodi za umivanje lica),
  • električna četkica za zube (sa nežnim „dlačicama“),
  • oko 200 mililitara toplog čaja od kamilice,
  • vata,
  • pristup toploj i pristup hladnoj vodi.

caj od kamilice

Način obavljanja nedeljnog tretmana čišćenja kože:

1. temeljno se umijte toplom vodom, tako da vam se pore otvore i postanu spremne za dubinsko čišćenje

2. prstima nanesite i utrljajte sredstvo za uklanjanje mitisera

3. pokvasite i uključite električnu četkicu za zube i njom, nežno je pritiskajući uz kožu istrljajte lice temeljno ne izoztavljajući nijednu regiju

elektricna cetkica za zube

4. kožu isperite što temeljnije, što toplijom vodom

5. kožu nemojte brisati, već na nju nanesite vatu koju ste umočili u unapred skuvan i umereno topao čaj od kamilice. Pre nego što vatu nanesete na lice, naravno potrebno je da je predhodno iscedite.

Vatu nemojte skidati sa lica oko 10 minuta, odnosno dok se čaj potpuno ne ohladi. Kada se čaj ohladio, vatu sklonite sa lica, umijte se što hladnijom vodom i prirodno bez upotrebe peškira osušite kožu.

umivanje

Na ovaj način, budite sigurni da je vaša koža lica dobila najtemeljniji tretman čišćenja. Ovakav tretman, kao što smo na početku teksta napomenuli, dovoljno je i preporučljivo je da ponavljate jednom nedeljno.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!