Lepa koža lica sa 20, 30, 40, 50 godina

By  |  2 Comments

Da bi vaša koža lica bila lepa i negovana bez obzira na to koliko godina imate važno je da je pravilno negujete. To obično znači da se borite sa mašćenjem kože u 20-tim, sa podočnjacima u 30-tim, suvom kožom u 40-tim i borama u 50-tim. Evo kako da pravilno negujete svoju kožu u svakom životnom dobu.

Pravilna i redovna nega kože je najvažnija

Nega kože u 20-tim

U 20-tim godinama je važno preventivno delovati na pojavu bora. Da, dobro ste pročitali. Ako u ovim godinama počnete sa upotrebom antirida, mnogo kasnije ćete dobiti sitne bore oko očiju. Već oko 25. godine nivo kolagena i elastina se smanjuje, zato je važno reagovati na vreme.

Jako je važno da kožu lica svakodnevno temeljno očistite od šminke, da redovno radite piling lica i koristite zaštitu od sunca. Od proizvoda za negu potrebno je koristiti hidrantnu kremu za lice i antirid.

antirid-gel-kremahidrantna-krema

Nega kože od 30-te godine

Sa ulaskom u ove godine, ženama se savetuje da osim hidrantne kreme za lice i antirida, počnu sa korišćenjem seruma na bazi hijaluronske kiseline. Takođe se savetuje da se koriste proizvodi u kojima se kombinuje što više sastojaka koji se bore protiv starenja kože. Temeljno skinite šminku i očistite kožu sredstvima koja nisu agresivna i ne isušuju kožu.

krema-za-lice-argan krema-za-lice-makadamija

Nega kože nakon 40-te godine

Sa ulaskom u 5. deceniju bore postaju primetnije jer se proizvodnja kolagena usporava. Zato je važno koristiti preparate sa sastojcima koji štite kolagen. U potpunosti izbegnite preparate koji mogu da utiču na isušivanje kože. Koristite bogatije hranljive kreme za pojačanu dnevnu i noćnu negu i serume koji prodiru u dublje slojeve kože.

U ovim godinama osim suve kože problem mogu da vam predstavljaju hiper-pigmentacije i dublje bore. Zato je osim redovnog pilinga, s vremena na vreme preporučljivo raditi i pilinge sa voćnim kiselinama ili hemijske pilinge. Šminku skidajte skidačima koji ne isušuju kožu lica, kao što su micelarne vode, mleka za skidanje šminke ili jednostavno skidač šminke napravite same.

antirid-kremaaleo-vera-krema

Nega kože nakon 50-te

Od pedesetih je neophodno korišćenje kozmetičkih proizvoda na bazi hijalurona. Ne zaboravite da negujete vrat i dekolte. Godine se tu najpre primete. Takođe, bore oko usana postaju sve vidljivije i na njih je moguće delovati osim preparatima i posebnim tretmanima.

krema-za-lice-psenicne-klice krema-za-lice-retinol

…………………………………….

Važno je napomenuti da je redovna i pravilna nega kože lica kvalitetnim preparatima i kozmetikom najvažnija. Ali, kozmetika nije svemoguća. Kada se pojave bore na njih možete reagovati i tako što ćete pribeći nekom od efikasnih tretmana za hidrataciju i podmlađivanje kože.

Bez obzira na godine korišćenje kreme za lice sa zaštitnim faktorom uvek je obavezno.

2 Comments

  1. Pingback: Šminka u službi lepote, ne maskiranja problema | Lepotica.rs

  2. Pingback: Znaci koji otkrivaju starenje kože | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!