Proizvodi za umivanje lica

umivanje lica

Glavna stavka prilikom čišćenja lica jesu proizvodi za umivanje. Razne teksture, forme i mirisi, koje biramo u zavisnosti od tipa i trenutnog stanja kože lica. Vrlo je bitno lepo očistiti lice, posebno pred spavanje i tako ga pripremiti za kremu koja dolazi nakon toga. Zato vam danas predstavljamo 3 proizvoda ovog tipa koji su različitog cenovnog ranga, a jednake učinkovitosti.

Proizvodi za umivanje – Sephora, Gerovital, Dermix

Ove godine, Sephora je u svoj asortiman uvrstila gel za umivanje na bazi meda, koji se koristi malo drugačije od onoga na šta je većina navikla. Nakon što skinete šminku, prstima nanesete gel, a onda ga lepo razmažete i isperete. Sve to se radi dok je lice suvo. Tada dolazi do efekta zagrevanja, koje bi trebalo da otvori pore i dubinski očisti lice od nepravilnosti i prljavštine koja se nakupila u toku dana.

I tekstura je različita od uobičajene. Imaćete osećaj kao da stavljate med na lice, jer se gel razvlači pod prstima. Nakon korišćenja lice je čisto, a svi ostaci šminke su uklonjeni. Pod prstima je škriputavo, što je odlično za sve one koji vole osećaj potpuno čistog lica. U dodiru sa vodom ne peni, ali se tekstura pretvara u kremastu.  Njegova cena je 1270 dinara, a za taj novac dobijate 125 ml, koji potraju par meseci uz svakodnevno korišćenje ujutru i uveče.

sephora gel za umivanje

Za razliku od prethodnog, Gerovital gel je potpuno drugačije teksture i koristi se kao i svaki drugi proizvod za umivanje. U popunosti je tečan, koristi se na mokroj koži, nakon skidanja šminke, a u dodiru sa vodom ne peni. Odličan je izbor za sve one koji imaju osetljivu kožu lica, jer je blag i ne iritira, a dovoljno dobro čisti.

Ni nakon duže primene neće isušiti lice, pa ga mogu koristiti i osobe sa normalnom kožom, bez obzira što je namenjen masnoj koži. Njegova cena takođe iznosi 1200 dinara, a u pakovanju dobijete 150 ml proizvoda. Pošto je tečan potrebno je vrlo malo proizvoda, pa jedna bočica može da potraje dosta dugo.

gel za umivanje gerovital

Dermix sapun je najjeftiniji, a podjednako dobar proizvod. Njegova cena je 250 dinara, a 40 grama sapuna, koji dobijete za taj novac, potrajaće nekoliko meseci. Blag je, tako da neće isušiti lice, a nakon čišćenja ono će biti matirano. Namenjen je osetljivoj koži, tako da ga bez brige možete koristiti, jer neće stvoriti iritacije.

[adsense_inserter id=”12825″]

Ono što ga odvaja od drugih proizvoda za čišćenje je to da ne ostavlja nikakav film na licu nakon umivanja, a opet na dodir ono nije škriputavo. Temeljno očisti lice i otkloni sve tragove pudera koji su ostali. Za razliku od prethodna dva proizvoda, ovaj mogu koristiti i osobe sa suvom kožom, bez bojazni da će im dodatno isušiti lice. Bez obzira na to što je sapun, u dodiru sa vodom ne peni, već postaje kremast.

sapun za pranje lica dermix

Kakav tip proizvoda vi koristite za umivanje?

Autor teksta: “Proizvodi za umivanje lica” , Jelena, Dressing case

******************************************

Jelena Dragićević, Beauty Blogger

jelena-dressing-caseApsolvent sam Bohemistike, a već neko vreme hobi mi je šminkanje. U planu mi je da ga usavršim i postanem profesionalni šminker. Pored toga, od decembra 2013. pišem svoj beauty blog i trudim se da mu posvetim maksimalno vremena.

Veliko interesovanje za kozmetiku me je podstaklo da svoja iskustva podelim sa drugima, pa je tako i nastala ideja o blogu. Na njemu se mogu naći recenzije raznih proizvoda, a od nedavno sve češće postavljam postove o tome kako šminkam sebe i druge. Nadam se da će vam moji tekstovi biti interesantni i bar malo korisni.

******************************************

error: Content is protected !!