Proizvodi za umivanje lica

By  |  0 Comments

Glavna stavka prilikom čišćenja lica jesu proizvodi za umivanje. Razne teksture, forme i mirisi, koje biramo u zavisnosti od tipa i trenutnog stanja kože lica. Vrlo je bitno lepo očistiti lice, posebno pred spavanje i tako ga pripremiti za kremu koja dolazi nakon toga. Zato vam danas predstavljamo 3 proizvoda ovog tipa koji su različitog cenovnog ranga, a jednake učinkovitosti.

Proizvodi za umivanje – Sephora, Gerovital, Dermix

Ove godine, Sephora je u svoj asortiman uvrstila gel za umivanje na bazi meda, koji se koristi malo drugačije od onoga na šta je većina navikla. Nakon što skinete šminku, prstima nanesete gel, a onda ga lepo razmažete i isperete. Sve to se radi dok je lice suvo. Tada dolazi do efekta zagrevanja, koje bi trebalo da otvori pore i dubinski očisti lice od nepravilnosti i prljavštine koja se nakupila u toku dana.

I tekstura je različita od uobičajene. Imaćete osećaj kao da stavljate med na lice, jer se gel razvlači pod prstima. Nakon korišćenja lice je čisto, a svi ostaci šminke su uklonjeni. Pod prstima je škriputavo, što je odlično za sve one koji vole osećaj potpuno čistog lica. U dodiru sa vodom ne peni, ali se tekstura pretvara u kremastu.  Njegova cena je 1270 dinara, a za taj novac dobijate 125 ml, koji potraju par meseci uz svakodnevno korišćenje ujutru i uveče.

sephora gel za umivanje

Za razliku od prethodnog, Gerovital gel je potpuno drugačije teksture i koristi se kao i svaki drugi proizvod za umivanje. U popunosti je tečan, koristi se na mokroj koži, nakon skidanja šminke, a u dodiru sa vodom ne peni. Odličan je izbor za sve one koji imaju osetljivu kožu lica, jer je blag i ne iritira, a dovoljno dobro čisti.

Ni nakon duže primene neće isušiti lice, pa ga mogu koristiti i osobe sa normalnom kožom, bez obzira što je namenjen masnoj koži. Njegova cena takođe iznosi 1200 dinara, a u pakovanju dobijete 150 ml proizvoda. Pošto je tečan potrebno je vrlo malo proizvoda, pa jedna bočica može da potraje dosta dugo.

gel za umivanje gerovital

Dermix sapun je najjeftiniji, a podjednako dobar proizvod. Njegova cena je 250 dinara, a 40 grama sapuna, koji dobijete za taj novac, potrajaće nekoliko meseci. Blag je, tako da neće isušiti lice, a nakon čišćenja ono će biti matirano. Namenjen je osetljivoj koži, tako da ga bez brige možete koristiti, jer neće stvoriti iritacije.

Ono što ga odvaja od drugih proizvoda za čišćenje je to da ne ostavlja nikakav film na licu nakon umivanja, a opet na dodir ono nije škriputavo. Temeljno očisti lice i otkloni sve tragove pudera koji su ostali. Za razliku od prethodna dva proizvoda, ovaj mogu koristiti i osobe sa suvom kožom, bez bojazni da će im dodatno isušiti lice. Bez obzira na to što je sapun, u dodiru sa vodom ne peni, već postaje kremast.

sapun za pranje lica dermix

Kakav tip proizvoda vi koristite za umivanje?

Autor teksta: „Proizvodi za umivanje lica“ , Jelena, Dressing case

******************************************

Jelena Dragićević, Beauty Blogger

jelena-dressing-caseApsolvent sam Bohemistike, a već neko vreme hobi mi je šminkanje. U planu mi je da ga usavršim i postanem profesionalni šminker. Pored toga, od decembra 2013. pišem svoj beauty blog i trudim se da mu posvetim maksimalno vremena.

Veliko interesovanje za kozmetiku me je podstaklo da svoja iskustva podelim sa drugima, pa je tako i nastala ideja o blogu. Na njemu se mogu naći recenzije raznih proizvoda, a od nedavno sve češće postavljam postove o tome kako šminkam sebe i druge. Nadam se da će vam moji tekstovi biti interesantni i bar malo korisni.

******************************************

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *