3 saveta za bolje nanošenje tečnog pudera

Puder svakako predstavlja neizostavni deo šminke, posebno ukoliko imate problematičnu kožu na kojoj su uočljive određene mane, kao što su bubuljice, crvenilo ili bilo šta tome slično. Međutim, kako bi svrha pudera bila efikasna i kako bi ste koristeći ga uspešno prikrili mane na koži, važno je da se pridržavate par određenih saveta.

3 saveta za uspešno nanošenje pudera

1. Izaberite pravu nijansu pudera:

Izbor nijanse pudera je jako važan. Konkretno, nijansa pudera ne bi trebalo da primetno odstupa od nijanse vašeg tena. Što je veća kompatibilnost ovih nijansi, to će i puder na vašem licu izgledati bolje. U protivnom, ukoliko koristite puder u nijansi koja ne odgovara vašem tenu, ma koliko da se potrudite da ga dobro nanesete, puder će izgledati kao maska na vašem licu.

Pogledajte i: Kako izabrati puder?

2. Odredite pravu meru:

U želji da što bolje prikrijete mane na licu, nikada nemojte nanositi previše pudera jer će to rezultirati kontra efektom. Postupite pravilno i puder nanesite u minimalnoj količini i to bazirajući se na prvom mestu na regije lica na kojima su prisutne mane na koži. Odatle, puder samo razmažite prema ostalim regijama lica, pazeći da se prelaz ne primećuje.

3. Izbegnite efekat “dlakavog lica”:

Efekat “dlakavog lica”, je nešto što se pod određenim uglom svetlosti uočava na licu na koje je puder nanet u pogrešnom smeru. Dakle, bez obzira što golim okom nisu uočljive, na površini vašeg lica postoje sitne i nežne dlačice. Kada se puder nanosi odozdo na gore, on se lepi za te dlačice i čini ih uočljivim pod određenim uglom, zbog čega vam lice može izgledati dlakavo bez obzira što to realno nije. Zato puder uvek nanosite odozgo na dole.

Pogledajte i: Kako se pravilno nanosi puder?

Uz ove savete ua nanošenje pudera, lice će vam izgledati prirodno bez efekta maske.

[adsense_inserter id=”12825″]

error: Content is protected !!