Kako da znate da je vašoj maskari istekao rok?

maskara

Često smo u iskušenju da zadržimo paletu senki koju smo kupile pre par godina, ili omiljeni karmin, koji se više ne proizvodi, ali je važno da ipak pratite rokove trajanja šminke. Kada taj rok istekne, šminku jednostavno treba da bacite u kantu, a posebno kada je reč o maskari. U nastavku, otkrivamo savete profesionalnih šminkera kako da znate da je vašoj maskari definitivno istekao rok trajanja.

Znaci da je maskari istekao rok trajanja

Miris

Možete znati da je maskara zrela za kantu samo po mirisu – ako ima izmenjen ili loš hemijski miris, znajte da je vreme da je bacite.

Boja i tekstura

Važn je da znate da obratite pažnju na boju i teksturu maskare. Ako se formula razdvaja, suva ili se nakuplja na četkici u grudvicama, verovatno je vreme da je zamenite.

Povezano: Šta je “tubing” maskara i da li je već koristite?

maskara

Zdravlje očiju

Oči su veoma osetljive, i zato korišćenje formule kojoj je istekao rok može dovesti do iritacije. Korišćenje istekle maskare može uzrokovati infekciju oka, poput konjuktivitis, što na kraju može uticati i na vaš vid dugoročno.

Kako da sprečite da maskari istekne rok ranije?

Zapravo, ne možete ništa učiniti povodom iscticanja roka maskari koju ste kupili i – otvorili. Dakle, čim je otvorite, njoj počinje da teče rok, čak i ako je ne koristite. Zato bi trebalo da maskaru menjate na svaka tri meseca, bez obzira da li je ona potrošena, i možda vas i dalje dobro služi. Baš zato što maskara regularne veličine može trajati duže od tri meseca, preporučujemo da kupujete mini-size tube, kako biste sačuvali novac.

Povezano: 5 saveta kako da produžite rok trajanja šminke

maskara

Pročitajte još i: Maskara od A do Š – Vodič kroz sve formule i vrste

error: Content is protected !!