Trikovi za bolju postojanost makeup-a

By  |  1 Comment

Perfektno ste se našminkali i izašli iz kuće ubeđeni da vam svaki detalj nanesene šminke i dalje besprekorno dobro i uredno stoji. Ipak, kada se vratite kući ili kada se u međuvremenu negde pogledate u ogledalo, shvatite da nije baš tako i da bi trebalo da osvežite šminku. Ono što treba da znate, jeste da ne mora biti tako. Uz nekoliko dobrih trikova koje ćemo vam otkriti, vaša šminka će izgledati sveže i besprekorno, čak i kada više sati provedete van kuće.

Trikovi za bolju postojanost pudera:

– Da vam puder nakon nekog vremena ne bi izgledao kao masna naslaga na licu, potrebno je da se pre nego što ga nanesete temeljno umijete i uradite piling lica. Na temeljno očišćenoj koži, sloj pudera mnogo duže izgleda kao da je upravo nanet.

– Ukoliko imate suvu kožu, nakon temeljnog umivanja, na kožu nanesite hidrantnu kremu, koja će osvežiti kožu i pomoći joj da ravnomerno prihvati puder.

– Preko hidrantne kreme, obavezno nanesite prajmer. Prajmer će bolje fiksirati puder, a ujedno će dodatno prikriti sve nedostatke kože.

Pogledajte i: Napravi sama – Prajmer koji poboljšava izgled i kvalitet kože!

Trikovi za bolju postojanost maskare:

– Da bi vam maskara što duže izgledala savršeno na trepavicama, trepavice obavezno pre nego što na njih nanesete maskaru rasčešljajte čistom i suvom četkicom od stare maskare.

– Nakon što ste to uradili, na trepavice nanesite malo pudera u kamenu, pa tek onda, nanesite i maskaru i to u dva ili tri sloja.

Trikovi za bolju postojanost senke za oči:

Senka za oči, posebno ako je reč o senki u prahu, vrlo retko ostaje postojana i uglavnom se nakon određenog vremena sa kapaka na koje je naneta prenosi na okolnu regiju kože. To osim što izgleda neuredno, vizuelno stvara efekat umornog pogleda.

Kako bi ste to sprečili, uradite sledeće:

– Pre nanošenja senke u prahu, na kapak obavezno nanesite tanak sloj kremaste senke i to ne u nijansi koja je identična kao nijansa senke u prahu, već u nijansi koja u što većoj meri odgovara vašem tenu. Kada to uradite, kremasta senka će upiti i fiksirati sadržaj senke u prahu i samim tim neće doći do njenog neželjenog razmazivanja.

Trikovi za bolju postojanost karmina:

– Da bi vam karmin duže ostao postojan, bar sat vremena pre nanošenja na usne, stavite ga da odstoji u frižideru.

– Takođe, pre nego što nanesete karmin na usne, četkicom za zube, nežno uradite piling usana.

– Kada ste uradili piling usana, olovkom za usne prvo iscrtajte ivice usana, pa tek onda nanesite karmin. Olovka će sprečiti da karmin pređe ivice usana.

Top savet: Kada završite sa šminkanjem, obavezno nanesite fiksator za šminku.

Trikovi za bolju postojanost parfema:

– Uvek kada nanosite parfem, nanesite ga direktno na pulsne tačke i to tako što ćete ga raspršiti sa udaljenosti od deset do petnaest centimetara od kože.

– Parfem će znatno duže trajati, ako ga nanesete na dovoljno hidriranu kožu. Zato, najbolje je da ga nanesete odmah nakon tuširanja.

Uz sve navedene savete, poštujte pravilo da na vašem licu bude uvek dovoljno, ali ne i previše šminke. Ta mera je takođe jako važna kako bi vam lice pod šminkom što duže izgledalo sveže i uredno.

1 Comment

  1. Ana NI

    08.05.2015. at 06:54

    Savet kako da mi senka duže traje ću obavezno probati. Ja sam sada počela da koristim fiksator za senke jer nisam imala izbora. pošto mi se senka stalno skupljala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!