Uradi sama: Prajmer koji poboljšava izgled i stanje kože

By  |  0 Comments

U predhodnim tekstovima, govorili smo o osobinama i važnosti upotrebe prajmera pre šminkanja. Sada ćemo vam pokazati kako da prajmer napravite sami, brzo i jednostavno kod kuće.

Šta vam je potrebno da bi ste sami napravili prajmer?

Potrebno vam je samo nekoliko sasvim dostupnih sastojaka, a to su:

  • 1 puna kafena kašičica hidrantne kreme za lice
  • 1 ravna kafena kašičica blago toniranog pudera u prahu,
  • 2 kafene kašičice prirodnog soka iz listova aloa vere.

Uz to, potrebna vam je i adekvatna ambalaža koja može da se zatvori, u kojoj ćete praviti i čuvati prajmer.

Postupak pravljenja prajmera

Postupak pravljenja prajmera je takođe jednostavan, kao i pronalaženje potrebnih sastojaka. Dakle, sve što je potrebno, jeste da navedene sastojke dobro izmešate, sve dok ih potpuno ne sjedinite i dobijete masu koja je kompaktna i bez grudvica pudera u prahu. Kada to uradite, vaš prajmer je gotov i spreman za upotrebu.

Čuvanje i upotreba prajmera

Ovako dobijeni prajmer, možete čuvati sve dok ga ne potrošite, odnosno, on nije namenjen za jednokratnu ili kratkoročnu upotrebu, već njegova trajnost zavisi isključivo od učestalosti korišćenja. Ono što je poželjno, jeste da ga nakon prve, a pre svake sledeće upotrebe dodatno promešate, kako bi ste se uverili da su sastojci i dalje homogeni i u istoj strukturi kao prvobitno.

Naravno, ambalažu prajmera uvek držite zatvorenom i nikada u nju nemojte naknadno dodavati neke od gore navedenih sastojaka za pravljenje prajmera, kako bi ste eventualno povećali količinu prajmera. Time bi ste uništili strukturu i osobine prajmera i onemogućili bi ste njegovu efikasnu namenu i primenu.

Način upotrebe ovog prajmera, isti je kao i kod upotrebe svakog drugog kupljenog prajmera. To znači da je dovoljno da malu količinu prajmera nanesete i dobro i ravnomerno utrljate na kožu lica. Nakon toga, možete nastaviti sa uobičajenim nanošenjem pudera i ostale šminke.

Takođe, nakon upotrebe ovog prajmera, često i ne morate nanositi puder, jer će blagi nedostaci na vašem licu već biti pokriveni.
Ovaj prajmer, možete nanositi koliko god želite često i svakodnevno na kožu, jer on nema štetno delovanje. Važno je samo da pre svakog nanošenja novog sloja prajmera, stari sloj skinete i to umivanjem lica toplom vodom i upotrebom blagog sredstva za umivanje.

Pajmer koji poboljšava kvalitet vaše kože

Sok iz svežih listova aloa vere, doprineće tome da ovaj prajmer pored vizuelnog prikrivanja sitnih nedostataka sa kože, utiče i na poboljšanje njenog kvaliteta. Pa ćete nakon izvesnog vremena i kada skinete prajmer sa lica, uočiti da vam koža vidno bolje izgleda i da na njoj ima znatno manje tragova nepravilnosti. Uočićete da su se smanjili ili potpuno nestali sitni tragovi zasušenih akni i bubuljica, koža će vam biti mekša i nežnija, a njena otpornost veća.

Takođe, zbog istog sastojka, ovaj prajmer će i štititi vašu kožu od isušivanja nakon upotrebe pudera, pa će koža ukoliko prajmer redovno i dugotrajno primenjujete usporeno stariti i duže ostati sveža i vitalna.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!