Prajmer (Primer) ili baza za šminkanje

Ako vam se ikada do sada dogodilo da i nakon nanošenja najkvalitetnijeg pudera na lice, na koži ipak primetite tragove i dalje vidljivih nepravilnosti, vreme je da u svoj neseser što pre dodate prajmer ili bazu za šminkanje.

Šta je prajmer i čemu služi?

Prajmer ili baza za šminkanje, predstavlja proizvod koji se nanosi pre pudera na lice i ukoliko upotrebite prajmer, puder će znatno duže ostati postojan, daće mnogo efikasniji tonus vašem licu i koža neće biti sklona sijanju, što je čest slučaj bez upotrebe prajmera. Njegov cilj može biti i prikrivanje vidljivih nedostataka i mana vaše kože. Prajmer može prikriti proširene pore, sitne bore, ispucale kapilare, crvenilo i druge tome slične oblike nepravilnosti.

Ono što je važno, jeste da postoje prajmeri koji se nanose na površinu celog lica, ali i prajmeri koji se upotrebljavaju i koriste isključivo na pojedinim regijama, tj mestima gde su najviše izražene nepravilnosti na koži. Bilo da se nanosi na celo lice, pojedina područja ili na regije vrata i dekoltea, važno je prajmer dobro utrljati i u ravnomernom sloju.

Prajmeri se često razlikuju i po gustini, teksturi i po činjenici da li su providni ili blago tonirani. A od pomenutih razlika, zavisi i to na kojim područjima se primenjuju. Što je gustina prajmera veća, to je proporcionalno tome veća i efikasnost prilikom njegove upotrebe.

Najgušće prajmeri, gusti su toliko da su ambalažirani u plastičnim kutijicama i nemoguće ih je pronaći u tubama, jer su gusti do te mere da ne bi bilo moguće istiskati ih. Takvi gusti prajmeri, koriste se za prikrivanje najvećih nepravilnosti na pojedinim regijama lica, dok se ređi prajmeri koriste na širim područjima kože, kakva su celo lice, cela regija vrata ili dekolte.

Naša preporuka prajmera:

prajmerprimer

*kliknite na slike za više informacija

Što se tiče razlikovanja prajmera po bojama, treba istaći sledeće činjenice:

  • Providni, bezbojni prajmeri, imaju univerzalni efekat prikrivanja nepravilnosti.
  • Blago zeleno tonirani prajmeri, bolje i efikasnije prikrivaju crvenilo i neravnomeran tonus kože, nego što prikrivaju druge nepravilnosti.
  • Blago roze ili narandzasto tonirani prajmeri, bolje i efikasnije uklanjaju tragove fleka i ublažavaju sivilo i beživotni izgled kože, nego što prikrivaju druge nepravilnosti.

error: Content is protected !!