5 neobičnih načina kako možete koristiti prozirni sjaj za usne u make-up rutini

sjaj za usne

Proziran sjaj za usne je nostalgičan make-up proizvod, koji smo svi koristili u prvim koracima šminkanja. Pre nego što smo svi apsolvirali tehniku nanošenja crvenih karmina, ombre usana i mat tečnih ruževa, prozirni sjaj je bio jedini go-to proizvod za usne u tašni. Sada, ovaj sjaj možete koristiti na više različitih načina u rutini šminkanja.

Kako sve možete iskoristiti sjaj za usne u šminkanju?

#1: Zamenite hajlajter sjajem za usne

Za efekat staklene kože, umesto hajlajtera, nanesite prozirni sjaj za usne! Na sve visoke tačke lica (vrh obraza, duž nosa, iznad usne) – nanesite tačkicu sjaj i dobro ga izblendajte, tako da vam ne ostane sjajna štrafta. Prstom razmažite sjaj za dodani luminozni efekat. Predlažemo vam gusti, lacquer-tip sjaja za usne, prozirne boje.

#2: Kao sjajni toper za kapke

Isprobajte vinyl-efekat sjaja na kapcima uz prozirni sjaj za usne. Ravnom, gustom četkicom za senke napakujte sjaj za usne preko celog kapka. Neka četkica klizi preko kapka, kao kada filujete tortu. Kako biste izbegli “znojav” izgled oka, neka vam sjaj bude ispod kosti ispod obrve. Ukoliko vam se senka za oči, koja je naneta ispod sjaja počne uvlačiti u pregibe – prihvatite to, jer to deo ovog editorijalnog look-a!

#3: Umesto gela za obrve

Pune, dobro definisane obrve su u trendu već par sezona. Ukoliko želite da ukrotite nemirne dlačice vaših obrva, iskoristite sjaj za usne umesto gela za obrve. Transparentni sjaj je odličan način da sredite obrve, i da ih potom raščešljate uz pomoć spuli četkice.

#4: Napravite kremasto rumenilo

Da li ste znale da možete napraviti svoje kremasto rumenilo uz pomoć tubice sjaja za usne? Uzmite pakovanje ružičastog ili crvenog sjaja za usne i pomešajte ga sa malo kreme za lice na nadlanici ruke. Potom, utapkajte ovo kremasto rumenilo na jagodice, za blagu i svežu nijansu. Ovo je brz, lak i jeftin način da dobijete kremasto rumenilo.

#5: Kao prajmer za senke za oči

Možete iskorisiti omiljeni prozirni sjaj za usne kao prajmer za senke. Nanesite tanak sloj sjaja na kapke, kako biste osigurali da vam senka duže traje, kao i sama boja. Ukoliko imate sjaj u jarkoj boji, njega možete nositi i samostalno, umesto senke, na kapcima.

Pročitajte još i: 6 trikova za nanošenje sjaj za usne koji će vam promeniti šminkanje

error: Content is protected !!