6 trikova za nanošenje SJAJA za USNE koji će vam promeniti šminkanje!

sjaj za usne

Od svih proizvoda u vašoj make-up kolekciji, sjaj za usne je onaj s koji nikad ne možete pogrešiti! Možete ga naneti i bez ogledala, i to dok hodate! Ali, kako biste izvukli maksimum iz vašeg omiljenog sjaja za usne, postoje neki trikovi i saveti, koje profesionalni šminkeri dele sa nama. U nastavku vas čeka 6 super trikova za besprekorno nanošenje sjaj za usne!

Sjaj za usne: najbolji šminkerski trikovi

Trik #1: Pripremite usne za glatko nanošenje

Bez obzira da li koristite karmin, sjaj, olovku za usne ili labelo – uvek je najbolji savet da počete sa glatkom površinom usana! Najlakši način da postignete meke usne bez ljuspica jeste da ih blago istrljate vlažnim peškirićem ili četkicom za zube (ako nemate piling za usne pri ruci)!

Verujte nam – posle ovog koraka, svaki sjaj koji nanesete na usne izgledaće kao milion dolara!

Trik #2: Izaberite pravu nijansu

Osim ako ne ciljate na bold izgled, uvek odaberite prozirnu svetlu ili tamnu nijansu. Dakle, važno je da boja bude sheer, odnosno polu-providna. U suprotnom – ako odaberete sjaj koji ima punu boju, možete izgledati neuredno i previše naglašeno za neke prilike.

sjajevi za usne

Trik #3: Pravilno nanesite sjaj

Umesto da sjaj za usne razmazujete poput karmina (s jedne na drugu stranu svake usne), nanesite ga zapravo na sredinu donje usne. Potom, protrljajte usne međusobno. Ovo će dodati savršenu količinu sjaja, a vaše usne neće izgledati masno i lepljivo. Ako ipak želite jak sjaj usana, onda možete naneti puni potez četkicom, ali samo na donju usnu, i potom protrljati usne.

Sjaj može da “izdigne” i vaš omiljeni karmin – zato se opredelite za neutralnu nijansu. Nakon što ste naneli karmin i olovku na usne, istačkajte kapljicu sjaja na sredinu donje usne, i razmažite.

Povezano: Sjajevi za usne su ponovo u trendu – 5 predloga!

Ttrik #4: Produžite trajnost sjaja

Sjaj za usne je poznati po slaboj postojanosti. Ako nekoliko puta poližete usne ili dune vetar i nanese kosu preko namazanih usana – on je već nestao! Zato ispratite legendardni trik make-up artista François Nars-a: “Ispunite cele usne liplajnerom, i potom ih setujte puderom u prahu. Preko ove baze dodajte sjaj za usne, i on će trajati mnogo duže.”

Trik #5: Sjaj i zrela koža

Sjaj za usne više nije make-up proizvod samo za tinejdžerke, već može stajati i ženama od 18, kao i onima od 80. Kako starimo, gubimo punoću usana – to je normalno, i nastaje kao rezultat smanjene proizvodnje kolagena. Ako je ovo i vaš problem – možete ga kompenzovati sjajem za usne. Uokvirite usne liplajnerom samo na ivici i nanesite sjaj.

sjaj za usne

Trik #6: Ne trljajte usne tokom dana

Ako ste naneli sjaj za usne, nemojte tokom dana trljati usne međusobno! Ovo će pogurate sjaj van ivica usana, i dobićete neuredni lepljivi izgled.

Pročitajte još i: Kako da vam tečni karmin stoji ceo dan i ne razliva se?

error: Content is protected !!