8 novih korejskih skin-care trendova koje ćete želeti da isprobate!

korejski trendovi

Da li vaša beauty kolekcija uključuje BB kremu ili cushion puder? Da li ste probali rutinu nege od 10 koraka? Ako ste odgovorili potvrdno na ova pitanja, smatrajte se fanom korejskih beauty trendova! Ali – postoji još mnogo NOVIH K-beauty trendova koje vredi dodati u rutinu. U nastavku izdvajamo 8 trenutno najvećih korejskih trendova!

Korejski skincare trendovi: top 8 novih

#1: Cloudless skin

Baš kao ideja savršeno vedrog dana, čista koža “bez oblačića” je imperativ lepote! Uplovite u K-Beauty “cloudless” skin trend, i zavolite besprekorno čistu i blistavu kožu bez nesavršenosti.

#2: Nega skalpa

Sigurno ste marljivi kada je reč o nezi kože na licu, pa čak i telu, ali da li ste ikada obratili pažnju na kožu glave? I ona se mora čistiti, pilingovati i hidrirati, baš kao i ostatak tela. Zato je tu K-beauty trend pilinga i drugih proizvoda za negu skalpa.

nega kože glave

#3: Proizvodi sa biljkom centella asiatica

Ako ste primetili “najezdu” cica krema i drugih cica proizvoda na tržištu – na dobrom ste tragu. Cica proizvodi, formulisani sa azijskom biljkom centella asiatica (gotu kola, tigrova trava) su u piku popularnosti. Ova biljku izvrsno umiruje i neguje kožu.

#4: Sapuni za čišćenje lica

Korejski skincare trendovi su ranije bili fokusirani na komplikovane rutine iz više koraka, ali to više nije slučaj. Sada se u fokus vraćaju bazični proizvodi za čišćenje lica. Iako je korišćenje sapuna na licu no-no od nas, probajte penu ili gel za umivanje lica, koji će odraditi posao za vas.

Povezano: Ova 4 proizvoda korejske kozmetika morate imati!

#5: Minimalistički proizvodi

Nije samo čišćenje kože pojednostavljeno! Pogledajte samo današnje korejske beauty proizvode, spram onih od pre nekoliko godina, i primetićete glavnu razliku. Slatka i šarena pakovanja kozmetike su zamenjena minimalističkim dizajnom, koji govori o kvalitetu proizvoda.

#6: Ampule

Serumi i esencije za negu kože su dobro poznati skin-care proizvodi, ali sada su ampule IN! Pri tom ne mislimo na mini staklena pakovanja, koja se lome i nanose na kožu! Korejska ampula je vrlo slična serumu, nalazi se u istom tipu bočice sa staklenom pipetom. Jedina razlika u odnosu na serum je ta što obično sadrži visok procenat jedne aktivne supstance.

korejska ampula

#7: Obnova barijere kože

K-Beauty korisnice znaju da je održavanje zdravlja spoljašnjeg sloja kože krucijalno, i zato viđamo sve više proizvode koji repariraju barijeru kože. Ubacite u negu proizvode koji sadrže hijialuronsku kiselinu, ceramide, probiotike, peptide i druge sastojke koji jačaju odbrambeni sloj kože.

#8: Anti-pollution proizvodi

Da li ste ikada razmišljali kakav uticaj zagađenje ima na kožu? Baš kao što nije dobro za planetu, isto tako polucija šteti i koži lica. Nažalost, ne možemo sprečiti izlaganje zagađenju, posebno ako živimo u velikom gradu, ali postoje proizvodi koji vam mogu pomoći da se zaštitite od njega. Probajte proizvode na bazi antioksidanata (vitamin C, vitamin E, resveratrol, ferulična kiselina, ekstrakt zelenog čaja), koji će vam pomoći u tome!

Mi vam predlažemo Skinology Vitamin C serum!

serum sa vitaminom c

Pročitajte još i: Korejska vs. evropska kozmetika – po čemu se razlikuju?

error: Content is protected !!