Ova 4 proizvoda korejske kozmetike morate imati!

korejska nega

Korejska kozmetika, iliti K-beauty je zaludela svet: sve više dama želi da se neguje poput Koreanki, koje važe za žene sa najlepšom kožom na svetu. Ideal na dalekom Istoku je koža poput stakla – savršena, ispolirana, blistava i svetla. Korejska beauty industrija je tako iznedrila specifične tipove proizvoda koji se razlikuju od zapadnih. Neke zaista vedi imati u rutini, a neke već možda i same koristite. Zato u nastavku saznate koji su to tipovi korejskih beauty proizvoda koje vredi imati!

Korejska nega – zašto je tako dobra?

U čemu je caka sa korejskim načinom nege kože? To su opsežne rutine, bolje rečeno, rituali koji se neretko sastoje i od 10 koraka! Od ranog uzrasta, deca se uče pravilnoj nezi lica, a akcenat je na dubinskom čišćenju kože, pilingu i SPF zaštiti.

Na taj način, kada odrastu, tako opsežna rutina nege ima postaje potpuno normalna. Neguju se i dečaci, to jest kasnije muškarci. U Koreji, dobri brendovi za negu kože su dostupni svima, a mi vam otkrivamo koje tipove proizvoda treba da dodate vašoj rutini nege.

Povezano: 10 koraka nege lica Koreanki – preterivanje ili posvećenost?

korejska nega

#1: Ulje ili balzam za skidanje šminke

Koreanke su masterirale umetnost temeljnog čišćenja kože, ali to ne znači da će posegnuti za najjačim pilingom koji će isušiti kožu i ostaviti je da izgleda mrtvo i isušeno. Naprotiv, temeljno čišćenje kože će početi specijalnim uljem ili balzamom, koji će ući u svaku poru i lagano otopiti ostatke SPF kreme, šminke, čestice zagađenja, znoj i sebum. Praktično sve ono što nam ostane u porama posle našeg “čišćenja”.

Ako se grozite ideje ulja na licu – znajte da se ono ispira, pa tek onda sledi penasti ili gelasti čistač lica. Isprobajte čišćenje uljem i javite rezultate – koža će vam biti zahvalna!

#2: Sheet maska

Planetarno popularne sheet maske svoje poreklo duguju upravo Koreji. Ideja maramice sa prorezima za oči i nos natopljene hranljivom esencijom ili serumom nastala je upravo iz želje da se aktivni sastojci iz seruma “zarobe” u koži, ne dozvoljavajući im da ispare. Barem jednom nedeljno se počastite sheet maskom na bazi hijalurona, koja će delovati kao čaša voda za vašu kožu.

Za vrhunski tretman hidracije, predlažemo vam korejsku MBeauty Sheet masku sa hijaluronskom kiselinom.

korejska nega

#3: Esencija

Esencija je hibridni proizvod koji spaja osobenosti seruma, a teksturu tonika. Ovo je baš specifično azijski izum, i smatra se ključnom tačkom korejske nege kože. U veoma vodenom rastvoru nalaze se aktivni sastojci koji smanjuju znakove starenja, hidriraju, učvršćuju kožu i ujednačavaju ten. Esencija se nanosi pokretima tapkanja u kožu, isključivo prstima. Sjajan proizvod, koji se nanosi posle tonika, a pre seruma.

Povezano: “7 skin” korejska metoda nege kože za TOP hidrataciju

#4: SPF krema

Koreanke religiozno koriste SPF kremu sa zaštitinim faktorom za lice (ali i za telo), tokom CELE godine, jer smatraju da je prevencija lakša od lečenja. Pošto znamo da je najveći procenat starenja kože, zapravo fotostarenje (usled delovanja štetnih UV zraka), one deluju od ranog uzrasta da to preduprede. Kod njih možete naći i iznimno visoke SPF faktore, čak do 90!

korejska nega

Zato usvojite ovaj korak barem od početka proleća, pa do početka jeseni. Tako ćete sprečiti pojavu bora, finih linija, pigmentnih fleka i dehidratacije.

Pročitajte još i: 3 beauty trika Koreanki – one uvek izgledaju savršeno!

error: Content is protected !!