“7 skin” korejska metoda nege kože za TOP hidrataciju

umivanje

Korejski način nege lica je zaludeo svet: opsežne rutine koje se sastoje i do 10 koraka, double-cleansing, tapping, sastojci… Nije ni čudo, jer su korejske žene vlasnice najlepše kože na svetu. Zato vam prenosimo njihov beauty ritual koji obećava vrhunsku hidrataciju kože, a naziva se 7 skin metoda. Za ovu metodu trebaće vam hidratantna esencija ili gušći tonik, a prenosimo ga u nastavku teksta.

Šta je 7 skin metoda?

Radi se o neobičnom načinu nanošenja hidratantnog tonika ili esencije (poseban azijski proizvod, koji je gušći od tonika, a ređi od seruma) čak 7 puta uzastopno, pokretima utapkavanja. Naslojavanjem tonika, koža upija veći procenat hidratantnih sastojaka, što kao rezultat daje hidriranu i blistavu kožu. Na ovaj način se potiže visoki nivo vlage u koži, bez težine ili masnoće od klasičnih krema.

7 skin metoda

Koje su prednosti 7 skin metode?

Većina žena sa Zapada misli da je ovo neka vrsta trika koji nema rezultate – sve dok ga ne probaju! Nanošenje 7 slojeva tonika ili esencije može biti veoma praktično, jer ova metoda menja sve ostale korake u rutini nege koji dolaze pre kreme: serume, emulzije, ampule. Dakle, nanesete 7 slojeva tonika i kremu za lice koja će sve to da “zaključa”, i to je sve! Dakle, ujedno imate korejsku negu lica, bez opsežnih 10 koraka nege.

Posle 7 skin metod, kože biva jedra, hidrirana, meka, blago zategnuta i blistava.

Povezano: 10 koraka nege lica Koreanke – preterivanje ili posvećenost?

Postupak 7 skin metode

Najpre natopite pamučni tufer hidratantnim tonikom ili esencijom (one se ipak ređe nalaze na našem tržištu, zato odaberite tonik) na tufer i prebrišite lice posle umivanja. Potom, dok je koža još vlago vlažna, sipajte tonik u dlan i utapkajte ga na lice “patting” tehnikom (utapkavanje prstima). To učinite ukupno 7 puta zaredom. Ako vam je to mnogo odjednom, počnite sa dva, tri sloja tonika, i postepeno nakon nekoliko dana završite sa 7 slojeva.

Nakon 7 skin metode, nanesite hidratantnu kremu koja će da zaključa vlagu unutar kože. Nakon ovoga, šminka će odlično leći, jer će imati glatku i jedru površinu!

Povezano: “Tapping” – japanski metod nanošenja proizvoda za negu lica

hidrantanti tonik od krastavca

Kakav tonik treba da bude za 7 skin metodu?

Ne odgovaraju svi tonici za 7 skin metodu – pažljivo odaberite tonik koji ne sadrži veštačke mirise, alkohol, denaturisani alkohol, i čistače, poput micelarne vode. Takođe, za ovu metodu neće odgovarati ni tonici sa aktivnim sastojcima poput vitamina C, AHA i BHA kiselina jer su iritirajući ako se nanose u više slojeva.

Odaberite tonik koji sadrži hijaluronsku kiselinu, glicerin, aloe veru, kolagen, elastin, ružinu vodicu, ekstrakt krastavca i druge nežne sastojke.

Naš predlog hidratantnog tonika, idealnog za 7 skin metodu je Skinology Hijaluron tonik za lice.

tonik

Koliko često?

Ovu metodu možete koristiti 2-3 puta nedeljno ili čak svaki dan ako vam je kože ekstremno dehidrirana (posle tretmana lica ili hladnog vremena). Odličan je način da umornoj i sivoj koži povratite sjaj. Isprobajte već danas 7 skin metodu, koristeći hidratantni tonik koji vam stoji u kupatilu – obećavamo da će vas rezultati oduševiti (ako koristite čisto hidratantni tonik, bez gore navedenih sastojaka).

Pročitajte još i: 3 beauty trika Koreanki – one uvek izgledaju savršeno

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!