Aqua peeling – novi skincare tretman iz Koreje i Japana

aqua peeling tretman

Poznato je da Azijatkinje znaju mnogo o nezi kože, i to se vidi po njima – prepoznaćete ih po savršeno glatkoj koži poput stakla, koja nema nijednu vidljivu boru, poru ili flekicu. Za razliku od “zapadnog” beauty sveta, Azijatkinje ne vole agresivne tretmane, jake kiseline i grube pilinge, već se okreću nežnijoj alternativi. Jedan od omiljenih tretmana koji se rade na dermatološkim klinikama u Japanu u Koreji je definitivno Aqua peeling – vrsta hidro mikrodermoabrazije, koja obećava “glass skin” efekat. O čemu se radi – saznajte u nastavku!

Šta je aqua peeling?

Aqua peeling je trendy azijski tretman lica koji obećava blistavi sjaj i stakleni efekat kože. Ovaj ekspresni tretman, koji Azijatkinje rade tokom pauze za ručak, čisti pore uz pomoć vodenog eksfolijantnog gela i spravice za vakuumsku sukciju, koja doslovno izvlači sve nečistoće iz pora. Ujedno, koža biva napojena hidratacijom. Ovaj tretman kombinuje prirodna eksfolijantna svojstva vode, uz hidrirajuću hijaluronsku kiselinu i biljne ekstrakte, i na taj način uklanja mrtve ćelije kože, bez korišćenja agreisvnih kiselina.

aqua peeling tretman

Vodeni gel kojim se vrši piling sadrži mehuriće ugljen-dioksida, koji pene, i tako čiste pora dubinski. Gazirana voda zapravo širi krvne sudove i potpomaže upijanje aktivnih sastojaka. Zato je omiljeni sastojak za umivanje i tretiranje kože u Japanu i Koreji.

Kako izgleda tretman?

Ovaj tretman se radi pod pritiskom, i tako se stimulišu potkožni mehanizmi, a tretman je potpuno bezbolan! Traje oko 30 minuta, a ne postoji nikakav oporavak niti crvenilo posle tretmana. Zato je ovo omiljeni “lunchtime” tretman žena u Aziji!

Tretman sadrži 4 faze:

  • Čišćenje – mrtve ćelije kože se uklanjaju uz pomoć blage vakuumske sukcije
  • Piling – nečistoće iz pora se olabavljuju i eliminišu uz pomoć vodenog gela sa mehurićima
  • Ekstrakcija – preostale nečistoće iz pora se ekstrahuju i uklanjaju
  • Hidratacija – poslednja faza podrazumeva dubinsku hidrataciju kože uz hijaluronsku kiselinu i biljne ekstrakte.

Povezano: Korejska vs. evropska kozmetika – po čemu se razlikuju?

Rezultati aqua peelinga

Rezultati ovog tretmana su odmah vidljivi – zamislite glatku, blistavu i jednako toniranu kožu! Ovaj tretman ne pruža samo efekat “staklene kože”, već prodire i u dubinske slojeve. Tako vas aqua peeling može rešiti i fleka od sunca, diskoloracija, akni drugih nesavršenosti kože.

aqua peeling tretman

Aqua peeling tretman je idealan za sve tipove kože, čak i za jako suvu. Deluje i na smanjivanje manjih bora, popravlja tonus kože i savršena je priprema kože pre i posle leta. Iritacija i oštećenja tkiva ne postoji, stoga je ovo idealan brzinski tretman preg neki važan događaj.

U Aziji se može nabaviti i kućna, DIY verzija ovog tretmana, koja kombinuje glikolnu i mlečnu kiselinu, za upotrebu kod kuće. Takođe, mogu se pronaći i gelovi na bazi vode, koji uz pomoć mehurića kiseonika otklanja mrtve ćelije kože i svu prljavštinu iz pora.

Pročitajte još i: Piling kože na višem nivou – sve o mikrodermoabraziji

error: Content is protected !!