Piling kože na višem nivou: Sve o mikrodermoabraziji

mikrodermoabrazija

Problemi sa teksturom kože spadaju u one najčešće, na koje se svih doba žale žene svih doba: proširene pore, ožiljci od akni, zadebljala koža, neravnine, fleke… Kućna nega i aktivni sastojci su dobri saveznici u “uradi sama” borbi protiv teksturalnih problema kože, ali ako patite od većih ožiljaka, fleka, i generalno lošeg tonusa kože – mikrodermoabrazija predstavlja sjajan profesionalan način da se ih se rešite!

Šta je mikrodermoabrazija?

Ukratko rečeno, mikrodermoabrazija predstavlja kontrolisano uklanjanje izumrlog sloja kože, uz pomoć dijamantskih kristala koji se nalaze na vrhu sonde kojom se vrši nežan proces eksfolijacije. Na ovaj način se uklanja stara koža, a sa njom i nedostaci, nastali starenjem ili posle upalnih procesa.

Mikrodermoabrazija je tretman sa još više benefita, jer se sondom istovremeno vrši vakuum masaža, i stimulišu se cirkulacija i limfna drenaža. Koža nakon toga počinje da stvara novi kolagen, te se tekstura i tonus kože vidno poboljšavaju.

mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazijom se vrši kontrolisano “oštećivanje” gornjeg sloja kože, kako bi se podstakla ćelijska proizvodnja unutar dubljih slojeva.

Povezano: Hemijski piling kože – sve što treba da znate

Za koga je mikrodermoabrazija?

Ovaj tretman je najbolji za one koji pate od pigmentanih promena (fleka, neujednačenog tena, melazme) ili za one koji pate od problema sa teksturom kože (ožiljci i neravnine). Mikročestice koje se nalaze na površini instrumenta kojim se vrši ovaj tretman ublažavaju nepravilnosti kože, zapušene pore i ostale nepravilnosti tena. Prednost mikrodermoabrazije je što je pogodan za sve tipove kože, a oporavak kože je brz i eventualne reakcije prodju vema brzo.

Za koga NIJE mikrodermoabrazija?

Ako patite od stanja kože poput rozacee, akcema, dermatitisa, herpesa, lupusa, otovorenih rana po licu, prosijaze, nežnih kapilara, teških akni, dijabetesa – mikdermoabrazija nikako nije tretman za vas.

Relaxed woman during a microdermabrasion treatment in beauty salon

Kako da se pripremite za tretman?

Najpre pronađite obučenog kozmetičara/estetičara ili dermatologa koji ima veliki broj zadovoljnih klijenata i radi sa proverenom opremom. Slobodno ga pitajte u vezi alatke za mikodermoabraziju koju koristi – da li je na bazi dijamanskih ili nekih drugih kristala.

Pre samog tretmana, najbolje je da NE menjate svoju uobičajenu rutinu nege. Pre tretmana, prestanite sa upotrebom retinola ili proizvoda sa voćnim kiselinama, samopotamnjivačima ili solarijumom. Takodje, izbegavajte botox, depilaciju i druge vrste tretmana lica pre termina za mikrodermoabraziju.

Povezano: Kozmetički tretman kod kuće – Nega lica u 4 koraka

Za vreme tretmana

Glavna stvar kada dodjete na tretman je – da se opustite! U rukama ste obučenog profesionalca, tako da nema šta drugo da radite sem da se prepustite ovom sjajnom tretmanu! Mikrodermoabrazija može biti malo nelagodna, ali nije ništa što je nepodnošljivo. Ako osetite bol – obavezno recite!

Šta da očekujete nakon mikrodermoabrazije?

Morate pustite kožu da lepo zaceli. Koristite nežne čistače lica i dobro hidrirajte kožu. Izbegavajte sunce i nosite SPF zaštitnu kremu neko vreme. Ako vam se koža peruta, nemojte čačkati niti guliti kožu. Samo dobra hidratacija spolja i iznutra će proces obnove kože učiniti mnogo bržim.

mikrodermoabrazija

Rezultati?

Sjajni rezultati i poboljšanje opšteg izgleda kože se mogu videti već posle prvog tretmana, ali u zavisnosti od problematičnosti kože i njenog stanja, moguće je da se mora ponoviti 5-7 puta. Posle mikrodermoabrazije, koža biva osvežena, mladalačka, bore su ublažene, kao spege, pigmentacije od sunca, ožiljci od akni.

Pore su pročišćene, sužene, a lučenje sebuma je regulisano. Kreme i serumi se mnogo bolje upijaju u kožu, a hranljivi sastojci prodiru mnogo dublje i deluju. Koža je mekša i glatkisa, a tonus je bolji. Sveopšti utisak je vidno podmlađena i blistava koža.

Pročitajte još i : Prirodna mikrodermoabrazija – Tretman kod kuće

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!