Prirodna mikrodermoabrazija – Tretman kod kuće

mikrodermoabrazija

Jedan od osnovnih ciljeva mikrodermoabrazije, jeste da ukloni mrtve ćelije i višak sebuma sa kože i da na taj način stimuliše regeneraciju i podmlađivanje kože, ali i da sa kože ukloni nepravilnosti i tragove iritacija kao što su akne, mitiseri, tragovi bubuljica, proširene pore i slično. Tretman mikrodermoabrazije, dostupan je u kozmetičkim salonima, ali postoji i potpuno prirodna varijanta ovog tretmana koji uz samo nekoliko sastojaka iz kuhinje, možete sprovesti sami u svom domu.

Šta vam je potrebno za prirodnu mikrodermoabraziju?

Da bi ste ovaj tretman sproveli u svom domu, potrebno vam je:

  • 1 ravna supena kašika sode bikarbone,
  • 1 supena kašika soka od sveže ceđenog limuna,
  • 1 kafena kašika vode.

Proces sprovođenja tretmana:

Navedene sastojke jednostavno sipajte u odgovarajuću posudu (možete koristiti bilo koju osim metalne posude) i sjedinite ih drvenom ili plastičnom kašičicom tako da dobijete kompaktnu mešavinu.

Pripremljenu mešavinu nanesite na lice i blagim pokretima je utrljavajte na kožu kao kada radite piling. Utrljavanje mešavine u kožu ne sme da traje duže od 3 minuta.

Nakon tretmana, kožu obilno isperite najpre umereno toplom, a zatim hladnom vodom. Kada ste to uradili, može se dogoditi da na koži osetite peckanje i da primetite tragove crvenila. Ono što treba da znate jeste da je to prirodna i normalna reakcija kože posle mikrodermoabrazije i da će se ubrzo povući.

Nakon tretmana, kožu namažite hidrantnom ili vitaminskom kremom.

Ovakav tretman dovoljno je da sprovodite 1 do najviše 2 puta mesečno. Primetićete da vam koža postaje mekša i elastičnija i sa nje će nestati tragovi nepravilnosti i iritacija koje smo pomenuli u uvodnom delu teksta.

Povezano: Proširene pore – Kako da smanjite njihovu veličinu?

error: Content is protected !!