6 beauty lekcija koje treba da usvojite u 2024.

beauty odluke

Januar je mesec pun očekivanja, jer osećamo pritisak da postavimo ciljeve, započnemo nove projekte i donesemo odluke kojih ćemo se držati tokom cele godine. Ipak, hajde da ne pristiskamo sebe, jer imamo celu godinu ispred, da postanemo bolja verzija za sebe. Umesto da čekiramo šta smo sve postigli tokom godine, hajde da uživamo u samom procesu. Zato vam donosimo 6 važnih lekcija i odluka koje bi trebalo da donesete u 2024, ako želite da se osećate lepše i zdravije u svojoj koži.

Beauty i wellness lekcije za 2024.

#1: Probajte ”skincare” post

Usudite se da idete protiv TikTok trendova, skincare influensera i prgršt dostupnih proizvoda na tržištu. Ako želite da smanjite količinu aktivnih sastojaka i proizvoda koje koristite – tu je nanotehnolgija – koja omogućava upotrebu aktivnih sastojaka u koncentrovanim dozama. Tu je biotehnologija, koja se oslanja na bio-fermentisane sastojke. Ove moderne tehnologiju podržavaju zdravlje kože na osnovnom nivou, tako da vam ne treba arsenal od 10 seruma.

#2: Prigrlite prirodnu kožu

Naučite da prigrlite sve nesavršenosti kože, baš poput mlade generacije Z. Pigmentacije i ožljici su prirodni odgovori kože na sredinske faktore, i nisu nešto čega treba da se stidite. Zato se štitite SPF kremom, koristite odabrane aktivne sastojke, i prigrlite proces starenja. Zato izbacite teške pudere na svakodnevnoj bazi, i koristite samo korektor tamo gde je to potrebno.

Povezano – Wellness trendovi koji će biti popularni u 2024.

6 beauty lekcija

#3: Uradite tretman obrva

Svako ko je uradio tretman trajne šminke obrva, smatra da je to ”game-changer”. Ovaj tretman definitivno pojačava ženino samopouzdanje. Trenutno su IN obrve koje su guste, ali prirodne i čupave. Ako niste zainteresovane za microblading ili puder obrve, probajte laminaciju obrva, koja deluje prirodnije, nenacrtano, a olakšava šminkanje.

#4: Okrenite se sjajevima

Zamenite teške mat karmine sjajevima, uljima i tintovima za usne. Nove generacije sjajeva nisu lepljive, ne ostavljaju belu liniju, a čak i neguju usne! Ovo je jedna od najboljih beauty odluka koje možete doneti u 2024.

#5: Izgradite večernji režim nege kose

Pre nego što legnete u krevet, posvetite jednaku pažnju kosi, kao što to radite vašoj koži. Počnite od temeljnog češljanja kose, nanošenja peptidnih “overnight” tretmana na dužinu i spavanja na svilenim jastučnicama. Korisno je da i kosu upakujete u satensku kapicu, kako biste je sačuvali od trenja. Uljane masaže teena su takođe sjajan način da se posvetite večernjoj nezi kose – a rezultat će vas oduševiti!

6 beauty lekcija

#6: Mikronutrijenti za kosu

Mnogo je načina na koje možete poboljšati zdravlje i stanje kose, a jedan od njih je svakako uzimanje suplemenata. Pre nego što kupite bilo koje random suplemente, postarajte se da prethodno uradite test krvi, kako biste otkrili eventualnu deficijenciju vitamina i minerala. To su – gvožđe, kalcijum, magnezijum i cink, minerali, koji pomažu crvenim krvnim zrncima da prenose kiseonik i ojačajavaju kosu. Za zdravlje kose važni su i nutrijenti poput vitamina B1, B5, A, B3 i određenih aminokiselina.

Pročitajte još i – 7 beauty trendova koji će dominirati industrijom lepote u 2024.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!