10 neobičih upotreba loptica od vate koje će vam olakšati život

loptice od vate

Proizvodi od vate su nezamenljivi u svakom kupatilu, a posebno ako ste beauty zavisnica! Tuferi, vata, loptice vate – sigurni smo da imate zalihe ovih proizvoda u kući. Loptice vate su se pokazale kao omiljeno sredstvo za skidanja laka za nokte, nanošenje tonika, skidanje šminke itd. Ali, njihova namena ne staje tu! Evo kako ih možete iskostiti u celom domaćinstvu, za najrazličitije namene!

Kako sve možete iskoristiti loptice od vate?

#1: Uklonite vodene mrlje sa česme

Ako imate hromirane česme ili kvake, koje često izgledaju “tufnasto” usled kapljica vode, natopite lopticu od vate u rastvor sirćeta i vode i držite je par minuta na flekama od kamenca, kako biste rastvorili mineralne naslage. Tako će vam kvake i česme zasijati kao ranije!

#2: Za lep miris kupatila

Sipajte nekoliko kapi eteričnog ulja cimeta ili pomorandže na par loptica od vate, i naređajte ih u manju posudu. Postavite posudu na policu u kupatilu, odakle će emitovati prelep suptilan miris.

#3: Umirite opekotine od sunca

Potopite loptica od vate u rastvor sode bikarbone i vode, kako biste koži pružili umirenje od opekotina od sunca.

loptice od vate

#4: Uklonite tragove permanentnog markera

Ako su se vaša deca malo zaigrala sa markerima, isprobajte ovaj savet: umočite lopticu od vate u mleko, kako biste lakše uklonili tragove permanentnog markera!

Povezano: 10 beauty upotreba štapića za uši koje niste znale

#5: Dezinfikujte teško dostupna mesta

Ako imate mesta u kući do kojih je teško doći krpicom, ili želite da dezinfikujete stvari koje e ne smeju potopiti u alkohol – poput prekidača ili daljinskih upravljača – loptice od vate priskaču u pomoć! Natopite jednu lopticu alkoholom, iscedite višak i nežno pređite preko predmeta, kako biste ubili bakterije i uklonili nečistoću.

#6: Zaštitite baštu od zečeva

Ako umočite par loptica od vate u sirće i postavite po bašti, sprečićete zečeve da vam pojedu zasađeno cveće i povrće!

#7: Uklonite mrlje sa odeće

Potopite lopticu od vate u alkohol i pritisnite na uporne fleke, na primer od hemijske olovke.

loptice od vate

#8: Produžite vek trajanja cveću

Kada menjate vodu u vazi sa cvećem amarilisa, natopite par loptica vate i zabodite njihove stabljike u njih. Ovom cveću je stalno potrebna hidratacija, tako da će natopoljene loptice vate zadržati vodu unutar njihove stabljike.

#9: Sprečite žuljeve

Kada nosite nov par cipela, ubacite lopticu od vate na sva mesta gde vam se obuća trlja o nogu, kako biste sprečili nastanak žuljeva. Ako ste već dobili žulj – koristite lopticu od vate kao barijeru između ranice i obuće.

#10: Za zaštitu osetljivog nakita

Ako držite dosta sitnog osetljivog nakita zajedno – tako se može oštetiti ili polomiti. Sprečite to uz nekoliko loptica od vate, koje ćete postaviti u kutijicu sa nakitom. Takođe, ove vatice možete koristiti i za čišćenje nakita posle nošenja.

Pročitajte još i: Verovale ili ne – 5 neobičnih upotreba štapića za uši

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!