5 trikova za mladoliki izgled kože VRATA

vrat

Kako starimo, naša koža prirodno gubi vlagu i elastičnost, dovodeći do vidljivijih finih linija i bora. Uz dodatni učinak UV zraka i drugih agresora iz životne sredine, naša koža može zadobiti i fleke! Da li ste znale da je prva regija koja pokazuje znake starenja upravo vrat? Ne morate se prilagoditi tome – već učinite prve preventivne korake, kako biste sprečili ili barem usporili neminovne znake starenja. U nastavku vam otkrivamo 5 anti-aging saveta za mladoliki izgled vrata!

Kako da vam koža vrata izgleda mladoliko?

#1: Nosite SPF kremu cele godine

Jedan od najvažnijih uzroka starenja kože jeste sunce. Agresivni UVA i UVB zraci mogu uticati na našu kožu od glave do pete, i posebno na vrat. Bilo da ležite da plaži ili skijate na snegu, jako je važno da koristite SPF kremu širokog spektra zaštite i to SVAKOG DANA, kako biste usporili znake starenja. Zato ne zaboravite da SPF kremu nanesete i na područje vrata.

nega vrata

#2: Koristite antioksidante!

Naravno da je važno da konzumirate vitamin C oralno, ali zašto ga ne biste nanosili i na vrat? Vitamin C je moćan antioksidant, i nalazi se u mnogim serumima i kremama. Smatra se zlatnim standardnom za prevenciju starenja. Zato nanesite vaš omiljeni vitamin C serum i na vrat, kako biste se borili protiv prvih znakova starenja kože vrata – bora, beživotnog tona i neujednačene teksture.

Mi vam predlažemo Skinology Vitamin C serum za lice.

#3: Smanjite upotrebu mobilnog telefona

Mobilni telefoni, a posebno oni “pametni” nas povezuju, ali takođe mogu biti odgovorni za “tech neck” efekat! Šta je to? Ova pojava je uzrokovana repetitivnim stvaranjem nabora na koži, koje se dešava kada “čačkamo” mobilni telefon, skrolujemo ili gledamo bilo šta sa ekrana telefona, držeći ga u rukama. Kako biste sprečili pojavu ovih bora, držite vrat u neutralnoj poziciji kada skrolujete na mobilnom telefonu.

Povezano: 3 jednostavne joga-vežbe protiv bolova u vratu

tech neck

#4: Dodajte retinol u rutinu nege vrata

Uz vitamin C, još jedan sastojak koji će koža vrata obožavati jeste RETINOL! Ovaj sastojak dokazano umanjuje izlged bora i finih linija. Koristite retinolske preparate tokom večernje rutine, a ujutru obavezno nanesite SPF kremu na vrat. Ako ne znate šta sve retinol radi za kožu, čekirajte OVAJ tekst!

Naš predlog je Skinology RETINOL maska za lice, idealna i za regiju vrata!

#5: Nemojte zanemariti vrat

Zašto bi vaša rutina nege kože stala na bradi? Vreme je da produžite tu negu i spustite je i na kožu vrata! Iste proizvode koje koristiti na koži lica, slobodno možete koristiti i na koži vrata i dekoltea! Ako želite baš specifične proizvoda namenjene zatezanju kože vrata, nabavite serum za negu vrata i dekoltea!

Pročitajte još i: Sačuvajte mladalački izgled vrata

error: Content is protected !!