Sačuvajte mladalački izgled vrata

vrat

Koža vrata je veoma tanka i na njoj se najpre vide bore i brojne hiperpigmentacije. Negujući redovno vrat, ali i dekolte i grudi sačuvaćete elastičnost i čvrstinu kože te sačuvati mladalački izgled kože u toj regiji.

Ne čekajte da dođe do promena u izgledu vrata, delujte preventivno na sledeće načine.

Kako sačuvati lepotu vrata?

Očistite vrat ujutro i uveče

Poput kože lica, i koža vrata, dekoltea i grudi zahteva temeljno čišćenje blagim sredstvima pre odlaska na spavanje, ali i ujutro. Naizmenično tuširanje hladnom i toplom vodom će potaknuti cirkulaciju, skupiti pore i i povratiti tonus koži i mišićima. Takođe, jednom nedeljno uradite piling da biste uklonili mrtve ćelije kože sa ovog dela tela.

Dnevna hidratacija je apsolutno neophodna

Obavezno svakodnevno koristite hidratantne i hranljive kreme za vrat, a koje su lagane, nežne i sadrže hijaluronsku kiselinu, ekstrakt kvasca ili zelenog čaja, retinoide, kofein i antioksidante. Redovnom primenom krema ćete sprečiti i smanjiti pojavu sitnih linija na vratu, zategnuti kožu i učvrstiti mišiće, a ćelijama obezbediti energiju neophodnu za produkciju kolagena.

Povezano: Obnova kolagena: 5 načina da usporite starenje!

Svakodnevna zaštita od UV zračenja je obavezna

Sunčevi zraci kojima se svakodnevno izlažemo (čak i tokom oblačnih dana) pospešuju nastanak tamnih fleka i opuštanje kože vrata i dekoltea, ali i veći zdravstveni problem – rak kože. Prilikom izlaska napolje, 20 do 30 minuta pre izlaganja suncu, obavezno kožu lica i V-zone namažite kremom čiji zaštitni faktor iznosi najmanje 30. Zaštitićete se od sunčevih opekotina, kao i stvaranja bora i gubitka elastičnosti kože, a koži pružiti mekoću.

Prestanite da gledate u telefon sve vreme

Velika upotreba mobilnih telefona opterećuje vrat. Nagnutost prilikom pisanja poruka ili skrolanja po Fejsbuku, Instagramu ili Tviteru utiče na opuštanje kože vrata, odnosno dovodi do pucanja kolagena i stvaranja bora. Ako baš ne možete bez korišćenja telefna, promenite naviku gledanja u telefon – nivo očiju je bolji od saginjanja glave.

Probajte neki od tretmana podmlađivanja

Neki od načina zatezanje i učvršćivanje kože vrata su i bezbolni tretmani kao što su hemijski piling, derma roleri ili laseri. Ovi tretmani podmlađivanja će na temeljan način regenerisati kožu vrata, poboljšati kvalitet kože i njenu teksturu, ujednačiti ten, koži dati svežiji i baršunastiji izgled te povećati prodiranje preparata u kožu.

Povezano: Prkosite starenju: Hit tretman umivanja kiselom vodom!

error: Content is protected !!