Prkosite starenju: Hit tretman umivanja kiselom vodom

umivanje kiselom vodom

Neke postupke žena, bar kada je lepota u pitanju, muškarci definitivno nikada neće razumeti. Pored kilo šminke u kupatilu i posedovanja 10 pari crnih čizama (nama su sve različite) u ormaru, ovaj put ćemo ih iznenaditi potapanjem lica u posudu s kiselom vodom.

Kisela voda i njene penušave prednosti

Umivanje kiselom vodom je već duže vreme popularna tehnika čišćenja lica u Japanu i Koreji. Pored jednostavnosti i činjenice da odgovara svim tipovima kože, tretman umivanja kiselom vodom jača strukturu kolagenskih vlakana revitalizujući ten i zatežući kožu lica. Takođe, pročišćava pore bez previše grubosti, uklanja mrtve ćelije kože, dok mehurići u kiseloj vodi obezbeđuju kožu kiseonikom i hranljivim materijama ublažavajući nadutost očiju.

Tretman umivanja kiselom vodom

Kao što smo rekli, tretman umivanja kiselom vodom vrlo je jednostavan – podrazumeva potapanje lica u posudu s kiselom vodom ili korišćenje kisele vode kao tonika.

U veliku posudu treba da uspete podjednaku količinu kisele vode i obične (najbolje flaširane) vode. Potopite, prethodno očišćeno od šminke, lice u posudu s vodom na deset do 15 sekundi (odnosno, koliko god možete da zadržite dah).

Ili, natopite pamučnu vatu u kiselu vodu i metodom utapkavanje očistite kožu lica.

Osetićete zagrevanje i blago zatezanje, ali ništa preterano neprijatno, a posebno ne bolno. Pazite samo da vam voda ne uđe u nos.

Nije potrebno preterivati, dovoljno je najviše dva puta nedeljno da radite tretman umivanja lica kiselom vodom i primetićete rezultate za manje od mesec dana.

Važna napomena: Ako imate osetljivu kožu ili rozacei, oprezno, jer može doći do blage iritacije. Takođe, koristite čistu kiselu vodu – bez veštačkih mirisa i boja.

Povezano: 10 najvećih grešaka prilikom čišćenja lica – sprečite neprijatne probleme sa kožom!

error: Content is protected !!