Uvijač za trepavice – sprava za mučenje ili tajno oružje?

uvijač za trepavice

Najbolji način da naglasite trepavice, pored maskare, svakako je uvijač za trepavice. Iako izgleda kao sprava za mučenje, kada naučite kako da ga pravilno koristite, uvijač za trepavice postaće vaše tajno oružje.

Žene šminkanjem i beauty alatkama ističu svoje najlepše adute. Oči su jedan od aduta pa pored oblikovanja obrva, apliciranja maskare i ajlajnera, mnoge i uvijaju trepavice, ali uglavnom to rade pogrešno.

Šta treba da znate o uvijaču za trepavice?

Kako bi vaše oči bile budnije, delovale krupnije i privlače pažnju, a trepavice bile u top formi, važno je da znate koji uvijač za trepavice da izaberete, kako da ga održavate, kako adekvatno da ga koristite…

Koje vrste postoje?

Uvijač za trepavice možete kupiti u bilo kojoj parfimeriji ili kozmetičkoj radnji. Postoje:

  • topli uvijač za trepavice – radi na baterije, i
  • klasični uvijač za trepavice – ima mekane jastučiće koje treba menjati svakih nekoliko meseci.

Važno je da pažljivo razmotrite sve opcije pa da se odlučite za model koji odgovara vašoj dužini trepavica, ali i stepenu iskustva. Ipak, bez obzira što je topli uvijač za trepavice brz i bezbolan, ako ste početnik izbegavajte da ga koristite jer možete oštetiti vaše trepavice ili osetljivo tkivo na kapku. Dovoljno je da klasični uvijač za trepavice zagrejete pod mlazom vruće vode ili pomoću fena kako biste lakše uvili trepavice – proverite da nije previše vruć pre nego što ga približite očima.

Kada se može koristiti?

Uvek, ali uvek uvijajte trepavice pre nego što stavite maskaru, da ne bi izgubili vaše trepavice! Pored toga što će vam se trepavice zgrudvati, korišćenje uvijača posle maskare može uzrokovati njihovo kidanje – trepavice na koje je aplicirana maskara su ili lepljive ili suve (ako ste dozvolili da se maskara osuši) te prilikom stezanja i uvijanja postoji rizik da ih otkinete ili prelomite (posebno ako ste početnik). Uvijač za trepavice možete koristiti posle senke za oči ili ajlajnera u olovci.

Povezano: Pogled koji zavodi: 6 trikova sa maskarom!

Koliko često se može koristiti?

Uvijanje i stezanje trepavica svaki dan, čak i ako to pravilno radite, neizbežno će dovesti do proređivanja i otpadanja trepavica. S vremena na vreme pustite vaše trepavice da se odmore, ne nanosite ni maskaru, samo ih nežno izmasirajte sa vazelinom.

Kako se pozicionira?

Ukoliko ne želite da povredite vaše oči dok koristite uvijač, važno je da ne budete agresivni i da ga pozicionirate ispravno – prislonite ga uz koren trepavice, blago stisnite i držite najviše 5 sekundi. Ponovite u sredini i na vrhovima trepavica. Budite nežni jer je koža u ovoj oblasti veoma delikatna, a trepavice osetljive. Iako većina uvija samo gornje trepavice, možete uviti i donje trepavice.

Kada i kako se čisti?

Čak i ako ste koristili uvijač za trepavica pre nanošenja maskare, postoji šansa da se tokom vremena ajlajner, senka za oči, bakterije i mrtve ćelije kože nagomilaju po njemu. Redovno čišćenje i dezinfekcija uvijača za trepavice – pomoću pamučne vate i alkohola ili sredstva za skidanje šminke, sprečiće da bakterija i ostala prljavština dođu do vaših očiju. Uvijač za trepavice treba da se čisti i pre i posle korišćenja inače može prouzrokovati infekciju oka.

Povezano: Trik za maksimalno uvijene trepavice!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!