Pogled koji zavodi: 6 trikova sa maskarom

By  |  0 Comments

Apliciranje maskare se čini kao banalan posao, ali je od suštinskog značaja za puniji i izazovniji izgled trepavica. Ovih 6 trikova sa maskarom će vam omogućiti da ona bude postojanija, a trepavice gušće i duže.

6 trikova za savršeno nanošenje maskare

Uvijač

Kako bi vaše trepavice bile duge i postojane, pre nanošenja maskare, nežno uvijte trepavice iz korena koristeći (prethodno zagrejan uz pomoć fena) uvijač, držite nekoliko sekundi, a zatim ga polako izvucite do kraja trepavica. Nanesite prajmer pre korišćenja uvijača, jer će se on pobrinuti da trepavice ne pucaju a i pospešuje uvijanje.

Višak na štapiću

Nakon svakog korišćenja očistite štapić maskare sa vlažnom maramicom kako biste izbegli grudvice i priuštili vašim trepavicama elegantniji izgled. Štapići su skloni da “zgrabe” previše proizvoda, te prilikom apliciranja maskare očistite višak prilikom izvlačenja iz cevi.

Cik-cak

Umesto standardnog povlačenja štapića maskare nagore, za puniji, dramatičniji izgled – mrdajte štapićem cik-cak. Aplicirajte maskaru u cik-cak pokretima (u 3 sloja) od korena do vrha – počnite od spoljašnjih uglova i kada dođete do sredine, trepnite kako biste bogato aplicirali maskaru na trepavice. Četkica u obliku lepeze vam je zgodna za donje trepavice i koren jer će naneti maskaru gde štapić teško dolazi.

maskara

Povezano: Nepravilno korišćenje maskare može da vam unušti trepavice!

Puder/senka za oči

Nakon uvijanja, napuderišite trepavice pa nanesite maskaru – dobićete puniji i gušći izgled trepavica. Takođe, za dodatni volumen i dužinu možete iskoristiti višak senke za oči. Ukoliko ste aplicirali previše maskare, iskoristite čist štapić od stare, iskorišćene maskare – počešljajte trepavice kako biste ih razdvojili i rešili se viška proizvoda.

Dve maskare

Kombinacijom 2 različite nijanse – crne i smeđe, pa i 2 formule maskare – za volumen i za izduživanje, vaše trepavice će imati prirodniji izgled. Koristite tamniju nijansu širom trepavica, a zatim naglasite krajeve sa smeđom, pa čistom četkicom uklopite boje zajedno. Takođe se možete igrati sa nijansama – koristite crnu ili smeđu kao bazu i burgundija, zelenu ili ljubičastu da naglasite trepavice.

Metalni češalj

Kako bi vaše trepavice bile deblje, duže i prirodnije počešljajte ih metalnim češljom. Oslobodićete se grudvica i imaćete savršenu prirodnu lepezu od trepavica, naročito kada koristite metalni češalj između slojeva, dok je maskara još vlažna.

Povezano: TRIK: Kako da dobijete efekat veštačkih trepavica uz pomoć maskare i vate!

Untitled

Kompletnu ponudu maskara možete pogledati na našem web shop-u. Za više informacija, kliknite na sliku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!