Šminkeri savetuju: Kako se pravilno suše make-up četkice posle pranja?

sušenje make-up četkica

Četkice za šminkanje su ključ za podizanje svakog make-up look-a na viši nivo. Kvalitetno odabrane četkice će ostaviti vaš ten i oči savršeno našminkanim. Čak je i najboljim četkicama potrebna adekvatna pažnja i nega, a to znači redovno pranje i pravilno sušenje! Većina nas je savladala pravilno pranje četkica, ali – da li to važi i za sušenje? Ispravno sušenje četkica je važno kako biste im produžili životni vek i sprečili odlepljivanje dlačica. Ispratite naš vodič za pravilno sušenje make-up četkica u nastavku!

Pravilno sušenje make-up četkica posle pranja

Korak 1: Počnite sa čistim peškirom

Odaberite ravnu površinu sa ivicom (sto, radna površina itd), i postavite čiisti peškir duž površine. Posle čišćenja četkica, postavite ih vodoravno na peškir i lagano ga presavijte, tako da obložite četkice. Potom, peškir nežno pritisnite, kako biste upili višak vode.

Korak 2: Ostavite da se suše

Otvorite presavijeni peškir, i postavite četkice, tako da dlačice “vise” preko ivice stola. Cilj je da vazduh slobodno cirkuliše oko dlačica, kako bi se one osušile ravnomerno i temeljno. Ostavite četkice da se suše nekoliko sati, ili celu noć, pre nego što ih budete koristili. Predlažemo vam da ih operete pred spavanje, i sušite celu noć, kako biste ujutru zatekli čiste, suve četkice!

Povezano: Šminkeri savetuju – Kako se pravilno ČISTE četkice za šminkanje?

Oprez kod sušenja četkica

Mnogi suše četkice za šminkanje uspravno, u čaši, ali to je zapravo pogrešno! Ovaj položaj uzrokuje da se voda iz dlačica spusti u ferulu (metalni deo koji spaja dršku sa dlačicama), u kojoj je lepak. Voda će opustiti lepak, što će posledično dovesti do ispadanja dlačica i skraćivanja životnog veka četkice.

pranje četkica za šminkanje

Četkice se pravilno suše u vodoravnom položaju, ili okrenute ka dole – a nikako uspravno! Takođe – četkice nemojte izlagati nikakvom izvoru toplote u cilju bržeg sušenja (fen, grejalica itd). Ovo će omekšatu lepak iz ferule, i učiniti da se četkica raspadne u rekordnom roku! Četkice za šminkanje se suše isključivo na vazduhu – prirodnim putem.

Koliko često vi perete četkice i kako ih sušite? Podelite vaš savet u komentaru.

Pročitajte još i: Četkice za šmikanje – Detaljan vodič!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!