Zbog svog neodoljivog ukusa i primamljivog izgleda, čizkejk je omiljena poslastica mnogih. Ono što se može istaći kao još jedna u nizu njegovih pozitivnih osobina, jeste to što se priprema veoma brzo i lako, a mi ćemo vam otkriti kako.
Recept za savršen čizkejk
Za pripremu savršenog čizkejka, potrebno su vam sledeći sastojci:
Za pripremu podloge:
- oko 300 grama mlevenog “Plazma” keksa,
- 200 mililitara negaziranog soka od pomorandže,
- 2 do 3 supene kašike šećera u prahu,
- 125 grama margarina.
Za pripremu prve vrste fila:
- od 150 do 200 grama krem sira,
- pola litra slatke pavlake,
- 2 kesice želatina za kuvanje,
- 150 grama šećera u prahu.
Za pripremu druge vrste fila:
- oko 800 grama malina (možete koristiti zamrznute maline),
- 100 grama šećera u prahu,
- 2 kesice želatina za kuvanje.
Povezano: Čoko kolač – Pun ukus čokolade za čas!
Način pripreme čizkejka
Priprema podloge:
Najpre na pari istopite margarin. U istopljeni margarin dodajte preostale sastojke u gore navedenim količinama i sve dobro sjedinite mešanjem tako da dobijete kompaktnu mešavinu. Tako pripremljenu mešavinu oblikujte u podlogu, (obavezno u kalupu) i stavite je sa sve kalupom u frižider da se stegne.
Priprema prve vrste fila:
Najpre stavite dve kesice želatina u oko 10 supenih kašika hladne vode. Tu mešavinu blago zagrejte (nemojte čekati da provri), kako bi se želatin istopio i ostavite da se hladi. Mikserom umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i sa krem sirom. Kada se razmućeni želatin ohladio (dovoljno je oko 5 minuta) dodajte ga u umućenu mešavinu i još jednom sve zajedno kratko umutite. Tako umućen fil, sipajte u kalup u kojem ste već formirali podlogu i opet kalup vratite u frižider.
Priprema druge vrste fila:
Maline iseckajte, pomešajte ih sa šećerom u prahu i sa malo vode i kuvajte ih dok ne provre uz neprestano mešanje. Količina vode treba da bude tek tolika da maline ne zagore i da omogući da puste svoj sok. Tako skuvane maline, ostavite da se hlade sve dok ne budu malo toplije od sobne temperature. Zatim, dve kesice želatina razmutite u oko 10 supenih kašika vode i to blago zagrejte kako bi se želatin rastvorio. Rastvoren želatin sipajte u skuvane maline i sve dobro sjedinite mešanjem, a zatim sipajte u kalup preko predhodnog fila.
Na samom kraju pripreme, sve još jednom vratite u frižider da se ohladi, a zatim uživajte u zadivljujućem ukusu ove savršene poslastice.
_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
Ostavi odgovor
Vidi komentare