Za BB kremu ste sigurno čuli. A za CC kremu?

By  |  3 Comments

BB kreme su postale jako popularne proteklih godina, jer objedinjuju nekoliko proizvoda u jednom. Sve žene imaju potrebu za hidratacijom kože. pokrivanjem nesavršenosti i ujednačavanjem tena. A CC kreme?

CC – korektivna krema

CC krema ili kolor korektivna krema, namenjena je prekrivanju crvenila i nesavršenosti kože. Za razliku od BB kreme koja predstavlja laganu podlogu sa sastojcima za negu kože, ona potencijalno bolje prekriva a čak je i laganija. CC kreme su, kako kažu pojedini šminkeri, unapređene BB kreme.

BB i CC kreme su kozmetički proizvodi koji su “lakši” od tečnog pudera i podloge, a “teži” od tonirane kreme. Obično sadrži SPF i sastojke za negu kože. Ako pogledamo realno, razlika između BB i CC kreme, je neznatna, gotovo i da ne postoji. Više se može govoriti o razlici između brendova koji ih proizvode. Stepen pokrivanja upravo zavisi od kozmetičke kuće a ne od toga da li je u pitanju CC ili BB krema.

Da li su BB i CC kreme prevazišle pudere i podloga?

Dakle, pošto i BB i CC kreme pružaju pristojnu pokrivenost nesavršenosti lica, a pri tom i neguju kožu, a li to znači da će klasične podloge i tečni puderi uskoro izaći iz upotrebe? Svakako da ne. Ni BB ni CC kreme nemaju tako veliku paletu nijansi kao što imaju podloge. Šminkeri (a i mi sami u svakodnevnoj upotrebi) često imaju potrebu da mešaju nijanse kako bi pronašli odgovarajuću. Sa ovim kremama to je ograničeno. Ipak, često se dešava da šminkeri kao primer stave BB ili CC kremu, a onda preko nje podlogu ili tečni puder.

Postoje i DD kreme, ali o njima neki drugi put :).

 

 

3 Comments

  1. Pingback: Da li je puder štetan? | Tečni puder | Puder | Lepotica.rs | Lepotica.rs

  2. Pingback: Make up na +40! Letnje šminkanje | Lepotica.rs

  3. Pingback: Make up na +30! Letnje šminkanje | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!