10 beauty upotreba štapića za uši koje niste znale!

štapići za uši

Štapići za uši su onaj proizvod koji baš svako kupatilo ima, i to u velikim količinama. Verovatno znate da ih možete koristiti za pregršt stvari, osim za osnovnu funkciju čišćenja ušiju, ali danas vam otkrivamo kako vam baš ovi štapići mogu pomoći u beauty domenu. Od nanošenja proizvoda za negu kože, preko sređivanja manikira, štapići za uši su zaista multifunkcionalan proizvod. U nastavku vam donosimo “listu” od čak 10 beauty primena ovog praktičnog alata!

Multifunkcionalni proizvod: beauty primena štapića za uši

#1: Za nanošenje tretmana na bubuljice

Probudili ste se sa potkožnom bubuljicom? Ne brinite – jednostavno nanesite malo spot tretmana u tubici na svaku bubuljicu ili upalu koja vas muči, i dajte joj vremena da “proradi”. Pošto su ovi spot tretmani obično isušujući, pažljivo ih nanesite samo na ciljno mesto, i to baš uz pomoć – štapića za uši!

spot tretman bubuljica

#2: Uklonite ostatke šminke

Ako uveče niste baš bile temeljne u skidanju šminke, ujutru vas očekuju crni komadići maskare oko trepavica! Uzmite malo micelarne vode, u koju ćete natopiti štapić za uši, kako biste uklonili ostatke šminke iz okoloočne regije, pre jutarnjeg umivanja!

#3: Popravite make-up greške

Osim za skidanje ostataka šminke, duo micelarna voda/štapić za uši se može koristiti i za popravljenje grešaka u šminkanju. Nema ništa gore od situacije kada pokušavate da izvučete savršeni crni ajlajner, a ruka vam se drmne. Zato samo potopite štapić u malo micelarne i očistite grešku!

Povezano: Bez panike – evo kako da popravite greške sa šminkanjem obrva

#4: Konturišite nos

Želite savršeno skulpturiran i ravan nos? I za ovo možete iskoristiti štapić za uši. Uz pomoć njega, nanesite bronzer ili kontur puder duž obe stranice nose, za preciznu, jedva-vidljivu konturu, koja neće odati vaš make-up trik!

#5: Popravite greške prilikom lakiranja noktiju

Ovaj trik sigurno znate, ali nije na odmet da ga ponovimo: ako ste slučajno prešle lakom za nokte i preko kože, jednostavno umočite štapić za uši u malo skidača laka i popravite situaciju.

lakiranje noktiju

#6: Nanesite lepak za trepavice

Nanošenje lepka na veštačke trepavice može biti prilično nezgodno: pogotovo ako ste početnik u tome. Kako biste naneli savršenu količinu lepka na trepavice, iscedite malu količinu iz tube na štapić za uši i tako ga namažite na trakicu vaših trepavica! Nema na čemu!

Povezano: Saveti za lepljenje veštačkih trepavica bez muke

#7: Podelite karmin sa drugaricom

Iako znamo da volite vašu najbolju drugaricu, ideja deljenja karmina je baš loša – iz higijenskih razloga. Ako već želite da probate njen najnoiji ruž koji deluje savršeno i za vas, probajte ga nako što ćete uz pomoć štapića za uši uzeti malo boje i potom ga naneti na vaše usne. Isto važi i za tečni karmin. Na taj način nećete kontaminirati karmin.

#8: Očistite fen za kosu

Iako to možda niste znale: morate redovno čistite vaš fen za kosu, od naslaga prašine i dlaka! Znate onaj mrežasti deo na pozadini fena? On je čest domaćin za naslage prašine, dlaka i ostalih nečistoća. Sve ovo uzrokuje smanjeni kapacitet rada fena, a sigurno želite da iz vašeg fena izvučete maksimum. Zato uz pomoć štašića za uši očistite mrežasti otvor vašeg fena.

#9: Definišite jagodične kosti

Savršeno konturisane jagodice su ideal lepote. Iskoristite štapić za uši kao vodič za konturisanje: držite štapić dijagonalno ispod jagodične kosti, i potom nanesite rumenilo, bronzer i hajlajter, za preciznu definiciju.

štapići za uši

#10: Razmrljajte ajlajner

Dok su savršno precizne linije ajlajnera večiti favorit – razmrljani ajlajner daje mekši i svakodnevniji prilaz klasičnom ajlajneru. Za to vam ne treba posebna make-up četkica – samo iskoristite štapić za uši, kako biste razmrljali nanetu olovku za oči ili ajlajner, za taj “rock chic look”!

Pročitajte još i: 8 beauty upotreba hidrogena koje sigurno niste znale

error: Content is protected !!