Bez panike: Evo kako da popravite grešku sa šminkanjem obrva

greška sa šminkanjem obrva

Jake, dramatične obrve su i dalje ideal lepote, barem sudeći po Instagram pretrazi. One su sofisticirane, u trendu i odličan način da naglasite prirodnu lepotu vašeg lica. Jedini problem – tanka je linija između jakih i prejkaih obrva. Ako ste slučajno preterale sa olovkom ili pomadom za obrve, lako ćete ispraviti grešku uz ove savete!

4 saveta za previše popunjene obrve

Ako ste previše popunile i zatammile obrve – ne morate sve obrisati pa početi iz početka, samo imajte pri ruci nekoliko alatki koje će vam pomoći da sredite grešku za tili čas!

#1: Štapić za uši je vaše tajno oružje

Ukoliko ste previše popunile obrve, tako da izgledaju preveliko i prejako, ne morate sve obrisati! Umesto toga, umočite štapić za uši u micelarnu vodu i pražljivo pređite oko vaše prirodne linije obrva. Zapamtite – proizvod za obrve se nanosi unutar linije dlačica, a nikako izvan. Štapić će ukloniti neželjeno senčenje koje je izašlo van granica obrve.

četkica za obrve

#2: Neka vam spuli četkica bude pri ruci

Iščešljavanje obrva je odličan način da povratite prirodan oblik i teksturu vaših obrva. Ako nemate spuli četkicu (onu poput četkice maskare) za obrve, možete iskoristiti novuk, nekorišćenu četkicu za zube. Nakon što se uklonili neželjeni proizvod sa obrva, nežno ih iščešljajte ka gore. Najbolje je ako imate olovku za obrve koja na samom vrhu poseduje ovu vrstu četkice.

Povezano: Olovka, senka ili pomada – šta je najbolje za vaše obrve?

#3: Znajte kada je dosta

Glavni savet kako da izbegnete suviše jake i iscrtane obrve jeste da znate kada da stanete. Zato vam savetujemo da obrve popunjavate laganom rukom, kada je reč o samom početku obrve. Ovaj deo je i prirodno ređi i svetliji, zato ne želite da počnete braon kockicom. Ka samom kraju obrve, možete pojačati količinu pigmenta, ali glavno pravilo je da bi uvek trebalo da mogu da se vide pojedinačne dlačice unutar obrve. One ne treba da deluju naslikane.

šminka za obrve

#4: Obrve su sestre, ali ne i bliznakinje

Jedan od najčešćih razloga zašto ponekad preteramo sa šminkanje obrva, jeste taj što pokušavamo da one deluju identično! To je nemoguće, stoga ni ne pokušavajte! Pogledajte vaše prirodne obrve bez šminke – sigurno nisu 100% simetrične. Zato vam savetujemo da se fokusirate na to da deluju približno slične, ali ne i identične!

Pročitajte još i: Jednostavan i dramatičan trik koji će promeniti vaše obrve

error: Content is protected !!