12 neočekivanih upotreba balzama za usne – Verovale ili ne!

By  |  0 Comments

Balzam za usne nije baš najglamurozniji beauty proizvod, ali je nezamenljiv u neseseru baš svake dame. Osim što je spas za suve i ispucale usne, ovo malo čudo u tubi možete koristite na još mnogo načina. Zato je to razog više da uvek sa sobom nosite balzam za usne – najbolje onaj bez boje i arome, najobičniji beli balzam. Saznajte u nastavku za šta ga sve još možete koristiti.

Balzam za usne je mešavina različitih sastojaka koji hidriraju kožu, hrane je i neguju, ali je i štite od gubitka vlage. Zato je to all-in-one beauty proizvod koji, pored usana, možete koristitti za još mnogo namena.

Za šta sve možete koristiti balzam za usne?

1. Negujte zanoktice

Umasirajte malo balzama za usne u zanoktice, pogotovo pre spavanja. Kada se probudite biće meke i elastične.

2. Popravite šminku

Ako ste pogrešili prilikom crtanja ajlajnera ili blendanja senke, nanesite malo balzama za usne na štapić za uši i počistite greške.

balzam za usne

3. Kao hajlajter

Ako vam je ten beživotan i previše mat, dodajte instantno malo sjaja uz tapkanje balzama za usne na jagodice. Zasijaćete u trenutku!

4. Fiksirajte obrve

Ako su vam obrve guste i dugačke, ukrotite divlje dlačice uz malo balzama za usne: prstom uzmite malo balzama i utapkajte duž obrva.

5. Zamena za antirid

Ako nemate antirid pri ruci, kako biste hidrirali nežnu kožu oko očiju, utapkajte malo balzama za usne. Otok i suvoća će instantno nestati!

Povezano: Balzam za usne kao antirid – DA ili NE?

Ako želite gotov proizvod, naš savet je Prima Skinology Antirid krema.

eye cream

6. Kao sjajna senka za oči

Sve više je IN trend wet-eye šminke: sjajnih kapaka. Pomešajte malo senke za oči u prahu i balzama za usne i napravite svoju wet senku za oči.

7. Namažite ruke

Ako ste zaboravili kremu za ruke, a one zatežu i pucaju, namažite balzam za usne na suva mesta na rukama i trljajte ruke kako bi ste otopio i razmazao.

Ako ipak tražite gotov proizvod za ruke, mi vam preporučujemo NSP Super kremu za ruke.

8. Namažite nos

Kada ste prehladjeni i koža vam lako popuca i pocrveni oko nozdrva, nanesite malo balzama za usne posle duvanja nosa, kako biste zaštitili kožu da se ne iritira.

prehlada

9. Sprečite žuljeve od obuće

Ako ne možete da se izujete, a osetili ste da vam cipela pravi žulj, možete umanjiti trenje  i izbeći žulj utrljavanjem malo balzama za usne na petu.

10. Zaštitite kožu dok farbate kosu

Kako biste izbeglu da greškom ofarbate i kožu, pre farbanja kose nanesite malo balzama za usne duž linije kose

11. Zaštitite pseće šape od leda

Hodajući po ledu, snegu i soli, pseće šape se mogu iritirati. Zato pre nego što izađete sa kucom napolje, namažite mu šapice sa debljim slojem balzama za usne. On će poslužiti kao barijera za osetljive šapice.

pseća šapa

12. Uklonite lepak od nalepnice

Kada odlepite nalepnicu sa neke površine, čest je ostatak lepka koji deluje ružno i lepljivo. Zato nanesite bogato balzam za usne na to područje. Sačekajte 10 minuta i potom samo prebrišite lepak koji je popustio pod masnoćom balzama.

Pročitajte još i: “Uradi sama” balzam za usne sa aromom “Nutele”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!