Uradi sama: balzam za usne sa aromom “Nutele”

Ukoliko ste ljubitelj prefinjenog čokoladnog ukusa koji vam pruža “Nutela”, sadržaj ovog teksta će vam se posebno dopasti. Kroz njega, otkrićemo vam kako da sami napravite originalan i pritom vrlo blagotvoran balzam za usne sa aromom “Nutele”.

Kako da napravite balzam za usne sa aromom “Nutele”?

Da bi ste napravili ovaj balzam, potrebno vam je:

  •  1 grožđana mast ili jedno labelo za usne,
  •  1 kafena kašika kokosovog ulja,
  •  1 kafena kašika “Nutela” krema,
  •  pristup šporetu,
  •  2 odgovarajuće posude, odnosno šerpice za pripremu balzama (jedna veća i jedna manja šerpica),
  •  1 ili više odgovarajućih posuda u kojoj ćete čuvati i iz koje ćete koristiti pripremljen balzam.

labelo

Način pripreme balzama:

Kada ste obezbedili sve što vam je potrebno i neophodno za izradu ovog balzama, potrebno je da uradite sledeće:

U odgovarajuću veću posudu, odnosno u veću šerpicu, sipajte vodu i šerpicu zatim stavite na ringlu koju ste uključili na srednji stepen zagrevanja. Kada voda u šerpici provri, u nju ubacite manju šerpicu u koju ste ubacili sadržaj iz jedne kutijice grožđane masti ili sadržaj jednog labela. Zatim, tu šerpicu držite u većoj šerpici, sve dok se grožđana mast ili labelo u njoj potpuno ne istopi.

Kada se to dogodi, u rastopljeni saržaj ubacite jednu kafenu kašiku kokosovog ulja i sačekajte da se i kokosovo ulje rastopi i potpuno sjedini sa sadržajem grožđane masti ili labela. Zatim, u tako sjedinjen sadržaj dodajte i jednu kafenu kašiku “Nutele” i nakon toga šerpicu zadržite još samo jedan minut u većoj šerpici. Kada ste to uradili, isključite šporet i obe šerpice pomerite sa ringle. Sadržaj u manjoj šerpici dobro promešajte tako da dobijete potpuno kompaktnu mešavinu.

Kompaktnu mešavinu, na samom kraju pripreme ovog balzama, dok je još uvek tečna prelijte u jednu ili više posudica u kojima ćete čuvati i iz kojih ćete koristiti balzam.

[adsense_inserter id=”12825″]

Kada ste i to uradili. Posudice stavite u frižider i sačekajte da se sadržaj u njima ohladi i stegne.

Rezultat ovog postupka, biće savršen balzam za usne sa aromom “Nutele”.

Ovako pripremljen balzam, koristite više puta dnevno, svaki put kada osetite da su vam usne suve ili pre nego što želite da izađete napolje.

Nakon samo nekoliko dana upotrebe ovog balzama, primetićete da su vam usne primetno, dakle osetno i vidno nežnije i da izgledaju zdravije. To će se dogoditi zahvaljujući ujedinjenom delovanju sastojaka koje ste upotrebili.

Poseban doprinos delovanju ovog balzama, daće kokosovo ulje koje sadrži gotovo sve važne nutritivne elemente koji pružaju negu i zaštitu koži usana.

kokosovo ulje

Pritom, “Nutela” će učiniti da vaš balzam za usne ima savršenu aromu i da bude “ukusan” pri kontaktu sa vašim jezikom.

Ukoliko vam se ovaj neobičan recept za pripremu balzama za usne dopao, nemojte biti “sebični” i podelite ga sa svojim prijateljicama, koje će vam u to ne sumnjamo biti vrlo zahvalne.

Ono što želimo da napomenemo, jeste da kao zamenu za “Nutelu”, možete koristiti i druge vrste čokoladnog krema. Važno je samo da sastav tog krema bude kvalitetan i da njegova tekstura bude čvrsta, baš kao što je i tekstura “Nutele”.

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

error: Content is protected !!