Kokosovo ulje – savršena nega kože i kose

Kokosovo ulje, na zaista puno načina možete iskoristiti kao preparat za negu lepote. Svi vaši aduti koji vas čine lepim, glatka i zdrava koža lica i tela i negovana i blistava kosa mogu zasijati u punom sjaju upravo zahvaljujući kokosovom ulju.

Na koji način kokosovo ulje deluje na lepotu?

Kokosovo ulje, deluje na lepotu, zahvaljujući svom bogatom prirodnom sastavu i zahvaljujući osobinama koje kada se koristi poklanja koži i kosi. Konkretno, ono sadrži izobilje zasićenih i nezasićenih masnih kiselina, ali i produkte masnih alkohola i značajne količine važnih minerala i vitamina, kao što su mangan, vitamin A, vitamin B1, vitamin C i vitamin K.

Kako negovati kožu uz pomoć kokosovog ulja?

Kožu možete na više načina negovati uz pomoć kokosovog ulja. Evo o kojim načinima je reč:

1. Kokosovo ulje kao prirodan preparat protiv bora:

Ukoliko ste suočeni sa pojavom prvih bora i ukoliko želite da eliminišete njihovo prisustvo i sprečite napredovanje njihovog pojavljivanja, na dobro očišćenu kožu lica, u tankom sloju dobro utrljajte kokosovo ulje. Nakon što ste to uradili, na lice nemojte nanositi šminku ili druge kozmetičke preparate, već dozvolite koži da upije kokosovo ulje.

Nakon pola sata delovanja kokosovog ulja na kožu, ukoliko primetite da vam je koža previše masna, višak kokosovog ulja skinite suvom papirnom maramicom. Ovakav tretman, ponavljajte svako veče u dužem vremenskom periodu (nekoliko nedelja), sve dok ne primetite nestanak sitnih bora sa lica.

2. Kokosovo ulje kao hranljivi piling za suvu i ispošćenu kožu lica i tela:

Ukoliko vam je koža lica ili koža tela postala suva i ispošćena, nahranite je i revitalizujte uz pomoć pilinga od kokosovog ulja. Uzmite supenu kašiku cimeta, supenu kašiku meda, supenu kašiku projnog brašna i supenu kašiku kokosovog ulja. Sve to dobro sjedinite i utrljajte na kožu lica i tela, a zatim temeljno isperite mlazom umereno tople vode. Ukoliko ovako pripremljen piling želite da upotrebite samo za kožu lica, koristite srazmerno umanjene količine nabrojanih sastojaka.

3. Kokosovo ulje kao prirodni preparat protiv bubuljica i akni:

Ukoliko vam je koža izložena pojavi bubuljica i akni, direktno na područje bubuljice ili akne, nanesite kap kokosovog ulja i sačekajte da njegovo trajanje deluje minimalno dvadeset minuta a zatim se umijte toplom vodom i osušite lice prirodno, bez upotrebe peškira. Ovakav tretman ponavljajte svakodnevno. Kokosovo ulje, deluje na bubuljice i akne tako što sa njih neutrališe prisustvo štetnih bakterija i ubrzava zaceljivanje kože.

[adsense_inserter id=”12825″]

4. Kokosovo ulje kao sredstvo za negu suvih i ispucalih peta:

Ukoliko su vam pete suve i ispucale, nakon svakog tuširanja, dobro ih istrljajte kokosovim uljem i sačekajte da ulje prodre duboko u kožu. Ubrzo ćete primetiti da su vam pete nežne i glatke.

Kako negovati kosu uz pomoć kokosovog ulja?

Kada je reč o nezi kose uz pomoć kokosovog ulja, važno je napomenuti da ćete savršene rezultate postići ukoliko ovo ulje budete koristili za lečenje suve i oštećene kose ili kose koja je izložena pojavi suve peruti.

Da bi ste pravilno upotrebili kokosovo ulje, potrebno je da ga dva puta nedeljno, pre pranja kose, utrljate na vlasište i na vlasi od korena do vrhova. Nakon što ste to uradili, umotajte kosu u najlonsku kesu, a zatim i u peškir i sačekajte da ulje deluje oko pola sata do sat vremena. Zatim, kosu temeljno isperite toplom vodom, operite je i oblikujte.

Ovakav tretman kokosovim uljem, pomoći će vam i u slučaju da imate iritirano vlasište. Takođe, potpuno zdravu i blistavu kosu možete negovati na ovaj način kako bi što duže ostala takva kakva jeste, zdrava i blistava.

Koristite kokosovo ulje za lepote svoje kose i kože jer ono je pravi prijatelj

error: Content is protected !!