Uradi sama: piling za telo od morske soli

By  |  0 Comments

Ukoliko svoju kožu želite da osvežite, na potpuno prirodan, a pritom vrlo efikasan način, predlažemo vam da po recepturi koju ćemo podeliti sa vama, pripremite piling od morske soli i upotrebite ga. Pre toga, želimo da prvo sa vama podelimo informacije o tome na koji način piling od morske soli deluje na kožu.

Na koji način na kožu deluje morska so?

Morska so je izuzetno bogata mineralima kao što su: magnezijum, kalcijum, natrijum, kalijum, mangan, brom, fluor, gvožđe i jod. Takođe, pored navedenih minerala, morska so sadrži i značajne količine prirodnih karbonata, sulfata i silicijumske kiseline.

Zahvaljujući tako bogatom sastavu, morska so, kada se koristi u formi pilinga, na kožu deluje na sledeći način:

– Pospešuje prokrvljenost,
– Uklanja mrtve ćelije,
– Obogaćuje sastav kože mineralnim i drugim jako korisnim i važnim materijama,
– Jača elastičnost i otpornost kože,
– Ispoljava podmlađujući efekat (čini kožu zategnutijom, mekšom i glatkijom),
– Ispoljava antimikotičko i antibakterijsko delovanje,
– Pospešuje oslobađanje viška tečnosti iz podkožnog tkiva,
– Pospešuje proces eliminisanja celulita.

 

Kako se priprema piling od morske soli?

Potrebno vam je:

– 1 puna šaka morske soli,
– Maslinovo ulje (u količini koliko je potrebno kako bi ste so učinili razmazitom).

Način pripreme i korišćenja pilinga:

Maslinovim uljem, prelijte morsku so i mešavinu ta dva sastojka sjedinite tako da postane razmazita. Zatim, tako pripremljenu mešavinu, nanesite i utrljajte na kožu u toku tuširanja. Nakon što ste dobro naneli i umasirali piling, isperite kožu temeljno, najpre što toplijom, pa zatim i malo hladnijom vodom (onoliko hladnom, koliko možete da izdržite, a da ne osetite nelagodnost).

 

Ovaj piling, koristite nekoliko puta nedeljno. Nakon njegove upotrebe, poželjno je da kožu namažete vitaminskim ili hidratantnim mlekom za telo ili arganovim uljem. Takva preporuka, rezultat je činjenice da su pore nakon pilinga temeljno očišćene, da koža diže i da ima bolju moć upijanja hranljivih materija kojima je dodatno nakon morske soli obogatite.

Onda kada tuširanje želite da zamenite uživanjem u toploj kupki, piling od morke soli, možete zameniti kupkom sa dodatkom morske soli. U tom slučaju, šaku morske soli, sipajte u kupku i uživajte u čarima relaksirajućeg i revitalizujućeg dejstva kupanja.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!