Arganovo ulje – pravi prijatelj kože i kose

Arganovo ulje, poreklom je iz Maroka pa otuda, drugi naziv za njega glasi marokansko ulje. Postupak proizvodnje ovog ulja, izvodi se veoma sporo i mukotrpno, a u prilog tome govori i činjenica da je za 1l ulja potrebno iskoristiti čak 70 do 100 kg svežih plodova argana. A koliko je blagotvorno za kožu…pogledajte!

Kako nastaje arganovo ulje?

Prikupljeni plodovi se ručno razbijaju kamenom i melju, a zatim se dobijena masa gnječi kako bi iz nje isteklo dragoceno ulje. Plodovi argana, rastu na istoimenom drvetu, koje je među stanovnicima Maroka poznato i kao drvo života. O dragocenosti samog arganovog ulja svedoči to što ga Marokanci nazivaju tečno zlato.

Dragocenost arganovog ulja ogleda se pre svega u njegovom blagotvornom delovanju na kožu, koje je dokazano nakon brojnih istraživanja koja su sprovedena među ženskom populacijom. Jedno od takvih istraživanja, obuhvatilo je grupu od 20 žena različitih životnih dobi i trajalo je mesec dana. Nakon tog perioda, pokazalo se da je kod oko 93% žena koje su svakodnevno koristile argan ulje, koža vidno podhranjena. Kod čak 89 % žena, koža je bila revitalizovana, a kod 85% žena, koža je bila drastično regenerisana i podmlađena.

Šta sadrži arganovo ulje?

Dejstvo arganovog ulja na kožu, dešava se zahvaljujući velikom prisustvu E vitamina u njegovom sastavu. A poznato je da je vitamin E jedan od glavnih bioloških antioksidanasa, koji štite organizam od delovanja slobodnih radikala i toksičnih materija koje uzrokuju starenje kože i čitavog organizma. Pored vitamina E, arganovo ulje sadrži i određeni nivo nezasićenih masnih kiselina, među koje je ubrojana i linoleinska kiselina, zadužena za regenerisanje kože.

Arganovo ulje sprečava sušenje i gubljenje elastičnosti kože. Samim tim, ono je odličan izbor za upotrebu u cilju sprečavanja nastanka bora. Delotvorno je u trudnoći u cilju sprečavanja nastanka strija. Deluje umirujuće kod brojnih oblika iritacija kože, kao što su ekcemi, psorijaza i slično i idealno je za očuvanje elastičnosti zdrave kože.

Arganovo ulje, mogu upotrebljavati osobe svih starosnih dobi, pa čak i bebe. Prilikom upotrebe koža ga lako upija i postaje primetno nežnija, osvežena i hidrirana.

Arganovo ulje za negu kože

100% prirodan proizvod. Idealna nega lica i tela. Duboko hidrira kožu i sprečava rane znake starenja uzrokovane stresom, dehidracijom, surovim vremenskim uslovima. Pomaže u regeneraciji kože i neutralizaciji slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože i druga kožna oboljenja.

 • Revitalizuje suvu kožu i daje mladalački sjaj, sprečava pojavu starenja
 • Bogato antioksidantima i esencijalnim kiselinama
 • Bezbedno za negu beba i problematične kože
 • Brzo se upija i umiruje sve tipove kože od glave do pete.
 • Zaštita od sunca i kožnih oboljenja
 • Bez alkohola, bez sulfata, bez parabena, bez glutena…

Umiruje, leči i hidrira!

Selection_029

Arganovo ulje za negu kose

Čak ni ako imate tanku dlaku i kosu koja se brzo masti nemojte brinuti. Probajte marokansko arganovo ulje Marrakesh Light. Idealan proizvod za finu, suvu, tanku i oštećenu kosu tretiranu blanšom. Ako imate normalnu ili debelu dlaku, koristitie Marrakesh marokansko ulje original. Marrakesh marokanska ulja kombinuju moći arganovog ulja, koje omogućava zaštitu i izuzetan sjaj, sa negujućim i hidrirajućim svojstvima ulja konoplje.

Sa Marakesh Argan ulja pružaju ODMAH vidljive rezultate:

 • vitalna i svilena kosa
 • dodatna nega i briljantan sjaj
 • duboka hidratacija
 • smiruje nemirnu kosu
 • termo zaštita
 • skraćuje vreme sušenja i do 50%
 • brzo se upija bez osećaja masne kose
 • poboljšava delovanje boje i blanša.
argan ulje
*klikni na sliku za više informacija
marrakesh arganovo ulje
*klik na sliku za više informacija

Da li je arganovo ulje zaista tečno zlato i kako se koristi za kosu, kožu, nokte…pogledajte.

error: Content is protected !!