Kako da sakrijete umoran pogled

By  |  0 Comments

Umoran pogled, najčešće je praćen osećajem suvoće i iritacije u očima, crvenilom oko očiju i spuštenim kapcima. Sve to zajedno, odražava se na vaš celokupan izgled i često vas može sprečiti u nameri i želji da vizuelno zablistate u situaciji u kojoj je to potrebno.

Zašto imate umoran pogled?

Kao posledicu stresa i nagomilanih obaveza, usled premora izazvanim nedostatkom sna ili nakon višesatnog čitanja i vremena provedenog uz monitor, možete imati umoran pogled.

Da bi ste rešili problem umornog pogleda, poslušajte sledeće savete:

Prvo i osnovno, ukoliko već nemate dovoljno vremena i prilike da se naspavate, provedite bar nekoliko minuta žmureći i odmarajući pogled. Pritom, bilo bi dobro da to možete da uradite u apsolutnoj tišini ili uz zvuke svoje omiljene pesme.

  • Ako se nalazite u svom domu ili na mestu gde je moguće da to uradite, još bolji efekat ćete postići, ako dok žmurite, na kapke stavite ohlađene kašike ili hladne filter kesice od čaja. Time ćete ukloniti spuštenost kapaka i podočnjake.
  • Crvene tragove oko očiju, sakrijte korektorom u boji koja je upriličena vašem prirodnom tenu. Pritom, nijanse korektora koje imaju primesu boje kajsije, mogu vam pomoći u nameri da dostignete i održite blistavost tena. Ukoliko vam je crvenilo prisutno na samom rubu očiju to prikrijte ajlajnerom u nekoj svetlijoj nijansi.
  • Kada vam je pogled umoran, potrudite se da umesto crne maskare koristite tamno plavu ili teget maskaru. Tamno plava ili teget maskara, daće blistavost vašem pogledu i smanjiće tragove umora.
  • Potrudite se da ne budete u zadimljenoj ili zagušljivoj prostoriji, jer to u velikoj meri može pojačati vidljivost umora u vašem pogledu.
  • Što pre se potrudite da odvojite dovoljan broj sati za svoj kvalitetan san. Pritom, zamračite u potpunosti prostoriju u kojoj spavate.

Umoran pogled će nestati ako primenite neki od ovih beauty saveta.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!