Prirodni načini za uklanjanje celulita

Na nastanak celulita, mogu uticati brojni, međusobno različiti faktori, kao što su: genetska predispozicija, nepravilna ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, nedovoljan unos vode, pušenje ili izloženost stresu. Zato, u cilju da sprečite pojavu celulita, najbolje je da eliminišete najveći deo njegovih potencijalnih uzročnjika. Međutim, šta raditi onda kada se celulit pojavi? Kako ga se osloboditi i to prirodnim putem? Odgovore na ova i druga pitanja, pronaći ćete u nastavku teksta.

Kako se rešiti celulita prirodnim putem?

Da ne bi ste bili primorani da izdvajate novac i vreme kako bi ste sebi priuštili često skupe anticelulit tretmane u kozmetičkim salonima, predlažemo da rešenje pronađete u prirodnim preparatima i metodama koje ćete moći da upražnjavate sami i to u svom domu. Evo o kojim prirodnim preparatima i metodama je reč:

Zdravom ishranom protiv celulita:

Verovali ili ne korigovanjem ishrane možete načiniti veliki korak u svojoj borbi protiv celulita. Zato, jedite što više svežih namirnica, voća i povrća i izbacite iz upotrebe svu masnu hranu i hranu bogatu ugljenim hidratima. Posebno, pojačajte unos namirnica kao što su: barena jaja, banane, đumbir, kelj, semenke suncokreta, paradajz, lubenica i limun.

 

Vodom protiv celulita:

Vodom, protiv celulita možete delovati i spolja i iznutra. Konkretno, da bi vam voda poslužila kao sredstvo protiv celulita, potrebno je da je tokom dana popijete u količini ne manjoj od dva litra. Takođe, svaki put kada se tuširate, obavite jednostavnu anticelulit masažu uz pomoć vode. Ta masaža se izvodi naizmeničnim smenjivanjem mlaza umereno hladne i tople vode. Na taj način, stimulisaćete funkciju ćelija kožnog i podkožnog tkiva, a to će rezultirati zatezanjem, povećanjem elastičnosti kože i gubitkom celulita.

Pilingom protiv celilita:

Piling je takođe jedan od snažnih prirodnih tretmana protiv celulita. Zato, svaki put pre nego što krenete da se tuširate, sa sobom ponesite talog od kafe ili malo projnog brašna. Sa talogom kafe, ili sa projnim brašnom, uradite temeljan piling svih regija tela koje su zahvaćene celulitom, a zatim se isperite naizmeničnim mlazom umereno hladne i tople vode.

Oblogama protiv celulita:

Ukoliko vam ništa od gore navedenih saveta ne pomogne da se rešite celulita, uradite sledeće:
Uzmite veći komad gaze, veći komad najlonske folije i jedan veliki peškir. Takođe, biće vam potrebna i mešavina taloga kafe i kakao praha i to u razmeri 1:1. Tačna količina taloga kafe i kakao praha, zavisi od prostranosti regije koja je zahvaćena celulitom.

Povezano: Još načina da upotrebite talog kafe u borbi protiv celulita

Kada ste sve što smo naveli pripremili, u mešavinu taloga od kafe i kakao praha sipajte onoliko tople vode koliko je potrebno da dobijete razmazitu teksturu. Tako pripremljenom mešavinom, namažite područje kože zahvaćeno celulitom. Zatim, umotajte se najpre gazom, pa najlonskom folijom i na kraju peškirom. Sačekajte da obloga koju ste naneli deluje oko sat vremena, a zatim se istuširajte. Ovakav tretman, ponavljajte dva do tri puta nedeljno sve dok se u potpunosti ne rešite celulita. Videćete da će se to dogoditi veoma brzo.

[adsense_inserter id=”12825″]
uklanjanje celulita
foto: personaltrainingrunawaybay.com

Fizičkom aktivnošću protiv celulita:

Trudite se da svakodnevno budete dovoljno fizički aktivni. Fizička aktivnost je veoma efikasan saveznik u borbi protiv celulita. Zato, šetajte što češće i što duže, bavite se gimnastikom, vozite bicikl i što je najvažnije izbegavajte dugo sedenje.

Povezano: Vežbajte kao Viktorijini anđeli

Pridržavajte se ovih preporuka i vidljivost celulita će se smanjiti a zatim će i nestati.

error: Content is protected !!