Prelazak na jesenju negu kože: Ove proizvode treba da zamenite u rutini!

jesenja nega kože

Promena godišnjeg doba je uvek dobar izgovor da ponovo razmotrite tip i potrebe vaše kože, kao i da još jednom “pretresete” vašu skincare rutinu. Pad temperature i vlage koja je karakteristična za leto, obično znači da je vreme da zamenite vaše omiljene letnje proizvode za negu onim malo “hranljivijim”. Tokom jeseni obično posežemo za masnijim kremama, hranljivijim serumima, nežnijim umivalicama, ali i svim onim “jačim” aktivnim sastojcima, koji su inače fotosenzitivni (retinol, AHA kiseline). U nastavku vas čeka naš predlog proizvoda koje treba da promenite za jesenju rutinu nege!

Jesenja nega kože: korak po korak

#1: Zamenite gel-kremu bogatijom verzijom

Lagani losioni i gelaste kreme na bazi vode su vas može dobro hidrirale tokom letnjih meseci, ali čim nastupi jesen, poželećete da pojačate vlagu i hidrataciju. Sa hladnijim mesecima obično dolazi suvlja koža, a vaša krema mora da odgovori svim izazovima. Sklonite gel kreme u frižider, za prolećne dane, i ove jeseni nabavite hranljiviju bogatiju kremu.

krema za lice

#2: Zamenite jači čistač onim nežnijim

Tokom leta smo koristili jače i agresivnije proizvode za umivanje, koji su dubinski čistili kožu od znoja, sebuma i SPF kreme. Tokom jeseni, nije nam potrebno tako jako čišćenje svakog dana, stoga vam predlažemo da odaberete hranljivu kremastu umivalicu, ili da isprobate “double-cleansing” metodu uz pomoć ulja i pene za čišćenje lica. Birajte umivalice koje sadrže hijaluron, glicerin, ceramide i druge vlažeće supstance.

Povezano: “Double-clense” – duplo čišćenje kože za savršen ten

#3: Zamenite lagani serum anti-age proizvodom

Nadamo se da ste izbegli fleke i hiperpigmentacije tokom leta, ali svakako vam savetujemo da makar prvi deo jeseni posvetite posvetljivanju kože. Odaberite kvalitetan anti-aging serum koji sadrži vitamine, glikolnu kiselinu, alfa-arbutin i druge sastojke koji se bore protiv beživotnog tena, neujednačenosti, fleka i drugih problema kože.

Naš predlog je Skinology Vitamin C serum za negu kože.

serum za jesenju negu

#4: Uvedite potentnu kremu za noćnu negu

Iskoristite period kada se koža sama obnavlja, tako što ćete nanositi hranljivu noćnu kremu, prepunu potentnih sastojaka koji pomažu obnavljanje ćelija. Neka vaša noćna krema za jesen sadrži peptide, resveratrol, biljna ulja, ceramide i druge sastojke koji će obnavljati kožu tokom večeri.

Naša preporuka noćne nege je Skinology RETINOL krema za lice.

Pročitajte još i: Koje sve proizvode možete koristiti kada dođe jesen?

error: Content is protected !!