Uklanjanje dlačica sa lica – Kompletan vodič kroz sve metode

uklanjanje dlačica sa lica

Kućni karantin nam je doneo i jednu otežavajuću okolnost (kada je reč o beauty domenu), a to je zatvaranje kozmetičkih salona. To znači da uglavnom moramo same da se postaramo za uklanjanje dlačica sa lica! To je jedna od stvari koje zaista moramo same održavati, kako bismo delovale uredno i negovano. Zato smo vam spremili potpuni vodič kroz sve metode za uklanjanje dlačica.

Sve metode uklanjanje dlačica sa lica

Metoda #1: Čupkanje pincetom

Najčešća metoda za uklanjanje dlačica je ubedljivo – čupkanje pincetom. Ova korisna alatka uklanja višak dlačica, pridržava veštačke trepavice i radi još mnogo drugih korisnih radnji. Ako imate samo nekoliko dlačica na licu koje želite brzinski da uklonite, pinceta je dobra opcija. Da li se radi o obrvama, ili zalutaloj dlačici na bradi, slobodno se prepustite pinceti. Samo dobro zategnite kožu i izvucite dlačicu.

Mi vam predlažemo Titania Inox pincetu za uklanjanje dlačica sa lica.

pinceta

Metoda #2: Sečivo za obrve

Zapamtite – žilet koji koristite za brijanje tela, ne smete koristiti za dlačice na licu. Ipak, brijanje lica nije nepoznata metoda, samo se setite dermaplaning tretmana lica! Nabavite plastično sečivo sa žiletom za obrve, kojim lako možete “očistiti” regiju oko obrva, ili neželjni “peach fuzz”, tj. paperjaste dlačice.

Metoda #3: Električni trimer

Sličan sečivu za obrve, električni trimeri čine čuda za uklanjanje dlačica na licu. Oni obično funkcionišu na baterije, nežni su prema koži, a dovoljno su mali da mogu da priđu određenim regijama. Ne brinite – nećete slučajno obrijati obrvu! Samo to radite polako. Električni trimer je odlična metoda za uklanjanje nausnica.

Metoda #4: Depilacija

Iako metoda toplog voska na vašem licu ne zvuči privlačno, uveravamo vas da je ovo jedna od najefikasnijih metoda za uklanjanje nausnica, zulufa i dlačica na bradi. Radi se brlo brzo, a rezultati traju i traju. Predlažemo vam da nabavite trakice voska, kojima lako i brzo možete ukloniti neželje dlačice.

NAPOMENA: Ukoliko koristite retinol ili voćne kiseline, nekoliko dana pre depiliranja nasunica, nemojte koristiti ove proizvode, jer bi koža mogla imati jaku reakciju i iritaciju.

Povezano: Saveti za pravilnu depilaciju nausnica

depilacija nausnica

Metoda #5: Čupanje koncem (threading)

Metoda uklanjanja dlačica koncem (“threading”) je sve popularnija, i svako ko vodi računa o skincare trendovima, u svom salonu ima ovu opciju, posebno kada je reč za oblikovanje obrva. Ova metoda omogućava da se dlačice uklone vrlo precizno i bezbedno, čak i ako koristite proizvode na bazi retinola. Ovom metodom se mogu uklanjati dlačice sa nausnica, brade, i sa bilo koje regije lica.

Povezano: “Uradi sama” – čupanje obrva koncem (threading)

Metoda #6: Epilator za lice

Facijalni epilator je električna spravica, koja poput pinceta čupka dlačice, i to više njih odjednom. Ovo je najbolja metoda za dlačice na obrazima i iznad gornje usne, ali nije najbolja za obrve, pošto je delikatnija regija.

Metoda #7: Lasersko uklanjanje dlačica

Lasersko uklanjanje dlačica je metoda koja sve popularnija. U ovoj metodi koristi se koncentrisan zrak lasera koji uklanja neželjene dlačice. Ovaj proces odlaže rast dlačica na dug period, čineći ga sjajnom dugoročnom opricjom. Najpopularnije regije za laserko uklanjanje dlačica su nausnice i brada.

Pročitajte još i: Kompletan vodič za uklanjanje dlačica sa lica po regijama

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!