Kompletan vodič za uklanjanje dlačica sa lica

uklanjanje dlačica sa lica

Žensko uklanjanje dlačica sa lica je veoma osetljiva tema, jer je sama regija veoma vidljiva, a dlačice na licu su društveno nepoželjene kod ženskog pola. Zato je važno da budete posebno obazrive i pažljive kada je reč o metodama uklanjanja dlačica sa nausnica, obrva, zulufa…  U nastavku pročitajte savete dermatologa o uklanjanju dlačica sa zone lica.

Najefikasnije metode uklanjanja dlačica sa lica

Bez obzira na metodu uklanjanja dlačica sa lica, veoma je važno da obratite pažnju na kožu – ako primetite kvržice, bubuljice, urasle dlake ili osetljivost kože, onda ta metoda nije dobra za vašu kožu. Dermatolozi preporučuju da uvek počnete sa dobro hidriranom kožom, jer je manja šansa iritacije i upale. Pilingovanje kože i uklanjanje mrtvih ćelija će sprečiti urastanje dlačica.

Nausnice

Nausnice su obično najnepoželjnije dlačice na ženskom licu, a česta su briga žena svih doba. Iako je najčešća metoda njhovog uklanjanja vosak, dermatolozi ga ne preporučuju za ovu regiju, jer često ume da dovede do uraslih dlačica. Prema njhovom mišljenju, mnogo bolje rešenje je trimer ili lasersko uklanjanje. Laser je najefektivniji način jer već posle 6-8 sesija možete dobiti potpuni gubitak dlačica na ovoj regiji.

Povezano: Saveti za pravilnu depilaciju nausnica

uklanjanje dlačica sa lica

Paperje po celom licu

Ove fne paperjaste dlačice, poznatije kao “peach fuzz” se ne mogu ukloniti klasičnim metodama poput voska ili konca. Ako imate poveće beličate paperjaste dlačice koje posebno postanu vidljive dok nosite šminku, razmotrite tretman dermaplaninga.

To je metoda u kojoj dermatolog koristi hirurški skalpel kako bi nežno “ostrugao” neželjeno paperje i mrtve ćelije sa površine kože. Rezultat je meka koža bez dlačica, ispilingovana do punog sjaja. Ponavlja se svake četiri nedelje.

Obrve

Sigurne metode koje možete i sami kod kuće primeniti su depilacija voskom, čupanje koncem ili čupanje pincetom. Ove metode su samo privremene, zato ih morate ponavljati svake nedelje. Imajte na umu da previše čupkanja ili depiliranje dovoditi do traume i gubitka folikula dlake, rezultujući trajnim stanjivanjem obrva. Zato prvi put otiđite kod profesionalca kako bi vam napravio oblik koji ćete lako održavati.

Povezano: “Uradi sama” čupanje obrva koncem – Threading

uklanjanje dlačica sa lica

Zulufi

Ako patite od gustih i dugačkih zulufa, znajte da je najlakši kućni metod za njihovo uklanjanje depilacija voskom. Ako ipak želite da ostavite deo zulufa sa strane, onda je bolja metoda trimovanje električnim trimerom jer onda možete kontrlisati dužinu dlačicu koja ostaje. Za trajnije rešenje, tu je lasersko uklanjanje dlačica iz regije zulufa.

Dlačice iz nosa

Unutrašnjost nosa nije pristupačna regija, zato je njihovo uklanjanje ograničeno samo na trimovanje ili čupkanje pincetom. Imajte na umu da iako čupkanje uklanja folikul u potpunosti, istovremeno otvara put infekciji i otoku. Zato dermatolozi savetuju skraćivanje električnim trimerom koji ima poseban nastavak za nos. Ovo je bezbolna metoda, daleko bezbednija od guranja makazica unutar nozdrva.

Pročitajte još i: Uradi sama – brza i jednostavna epilacija dlačica na licu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!