Saveti za pravilnu depilaciju nausnica

Od umeća depiliranja nausnica, u najvećoj meri zavisi ishod depilacije. Nestručnim pokušajem da izdepilirate nausnice, ne samo da se nećete rešiti nepoželjnih dlačica, već ćete sebe dovesti u rizik da se povredite, odnosno da stvorite sitne, ali neprijatne ranice na koži u predelu nausnica. Zato, odlučili smo da vas metodom korak po korak, sprovedemo kroz pravila uspešne depilacije nausnica.

7 koraka za savršenu depilaciju nausnica

Korak 1 – priprema za depilaciju nausnica:

Nabavite odgovarajući pribor za depilaciju nausnica. To je:

 • Topli ili hladni vosak,
 • Aplikator, odnosno drveni štapić za nanošenje voska,
 • Trakice za vosak,
 • Bebi ulje ili odstranjivač voska,
 • Gel ili losion na bazi aloe vere,
 • Dva vatena tufera,
 • Ogledalo (ono koje će moći da stoji fiksirano i da vam omogući da vam obe ruke ostanu slobodne).

Korak 2 – pravilno nanošenje voska i trakice za vosak na levu stranu nausnica:

Pre nego što počnite sa nanošenjem voska na nausnice, operite ruke. Obratite pažnju da vam nausnice budu čiste i suve, nikako kvašene neposredno pre depilacije i nikako sa tragovima nekog kozmetičkog preparata.

Pravilno nanošenje voska za depilaciju nausnica izgleda ovako:

 1. Vosak se uvek nanosi u pravcu rasta dlake.
 2. Nikada se ne nanosi odjednom na celu površinu nausnica, već se to radi u tri odvojene faze. Prva faza je nanošenje voska na levu stranu nausnica. Leva strana nausnica treba da podrazumeva regiju od levog početka jamice između gornje usne i nosa do levog ugla usana.
 3. Vosak se nanosi, ponovićemo još jednom, uvek u pravcu rasta dlake i to u tankom i ravnomernom sloju uz pomoć drvenog aplikatora.
 4. Kada se nanese vosak na levu stranu nausnica, preko površine namazane voskom se stavlja trakica.
 5. Trakica se nanosi pravilnim potezom, tako da glatko prione na vosak. Nanosi se u istom pravcu kao i vosak i uvek se ostavlja da bude duža na kraju gde je ugao usana, kako bi mogla da se povuče.
 6. Kako bi ste bili sigurni da je trakica dobro prionula na vosak, čineći blagi pritisak prstom pređite preko nje u smeru u kom je i zalepljena.

Korak 3 – depiliranje leve strane nausnica:

Kada ste naneli vosak i trakicu na levi deo nausnica, možete pristupiti depiliranju tog dela nausnica. Da bi ste to uradili pravilno, jednom rukom zategnite kožu na levom obrazu. Drugom rukom uhvatite kraj trakice koji ste ostavili slobodnim i povucite ga brzim i preciznim pokretom u pravcu suprotnom od rasta dlake.

Kada ste to uradili, pređite na korak 4.

Korak 4 – druga faza:

Ovaj korak, podrazumeva da treba da ponovite sve što smo i kako smo do sada opisali u koracima 2 i 3, ali sada sa desnim delom nausnica.

Korak 5 – treća faza:

Pre preduzimanja petog koraka, trebalo bi da ste već uspešno izdepilirali i levu i desnu stranu nausnica i da vam je ostalo da to uradite još samo sa srednjim delom nausnica. Srednji deo nausnica obuhvata malu regiju, odnosno regiju jamice između gornje usne i nosa. Nanošenje voska i trakice u toj regiji, obavlja se odozgo nadole, jer upravo tako i rastu dlake na tom mestu.

Prilikom povlačenja trakice sa ovog dela nausnica, uvucite gornju usnu, kako bi ste zategli kožu i zatim brzo i pravilno povucite trakicu na gore.

Korak 6 – Uklanjanje viška voska:

Ukoliko vam je na bilo kom delu nausnica eventualno ostao neki trag voska, uklonite ga blagim trljanjem vatenim tuferom na koji ste naneli bebi ulje.

Korak 7 – Dezinfekcija i umirivanje nausnica:

Ovo je ujedno i poslednji korak. Nanesite malo gela ili losiona na bazi aloe vere na vateni tufer i protrljajte njim nežno nausnice.

I depilacija vaših nausnica uz pomoć voska je gotova!

Ako vam još uvek nije dovoljno jasno kako da izdepilirate nausnice pogledajte ovaj video (zahvaljujemo čitateljki Lari).

error: Content is protected !!