Depilacija šećernom pastom – Savršena depilacija?

Dačice iščupane iz korena, sporije rastu i sve su tanje i slabije. Koža meka i nežna. Da li je šećerna pasta idealna depilacija? Zašto je onda još uvek vosak dominantan?

Brojne prednosti šećerne paste

Šećerna pasta ima nekiloko bitnih prednosti u odnosu na ostale metode depilacije. Ona dlačice otklanja u smeru njihovog rasta, ne izazivajući bilo kakve iritacije. Dlačice je moguće otkloniti i u ranoj fazi rasta, kada su svega 2mm dugačke. Slično toplom vosku, šećerna pasta otklanja i površinske izumrle ćelije kože i tako radi piling kože. Kozmetičke kuće koje je proizvode tvrde da nakon njenog korišćenja nema uraslih dlaka.

Za topljenje šećerne paste nije potrebna toplica ili aparat. Ona se razmekša u rukama od toplote tela. Pogodna je za osobe koje imaju problema sa venama i kapilarima. Ne prouzrokuje modrice i podlive. Takođe, pasta se ne lepi za kožu i moguće je skinuti vodom. Kako sa kože, tako i sa odeće.

Šećerna pasta se koristi jednokratno, što je čini higijenskom metodom za depilaciju. Preporučuje se i za depilaciju osetljivih, intimnih područja i lica. Redovnom upotrebom koren dlake slabi, dlake se proređuju i prestaju da rastu. Ukoliko ste do sada koristili vosak za depilaciju, kod vas će pasta imati savršen učinak. Ukoliko ste pak koristili brijač ili kremu, za potpuni učinak biće potrebno malo više vremena.

Zašto onda šećerna pasta još uvek nije rasprostranjena po salonima?

Zašto je vosak toliko dominantniji?

Na prvom mestu je naravno cena. U poređenju sa voskom, hladnim i posebno toplim, pasta je dosta skuplji materijal. Osim toga, za depilaciju šećernom pastom treba 3-4 puta više vremena i teža je za rad. Zatim, klijenti ređe dolaze, jer se dlačice proređuju. Vremenom, na jedan dolazak na depilaciju pastom dođu oko 3 depilacije.

Cena depilacije ovim materijalom u kozmetičkim salonima je bar duplo veća od cene depilacije voskom.Zato se i klijenti ne odlučuju da ne koriste vosak. Čini se da kada bi kozmetičari malo više edukovali svoje klijente o prednostima depilacije šećernom pastom, sigurno bi je veći broj žena i probao. Ovako tu uslugu nudi prilično mali broj salona lepote.

Za klijente, depilacija šečernom pastom svakako ima niz pogodnosti. Koža je mekša, mrtve ćelije kože su uklonjene, dlačice su iščupane iz korena, rastu sporije, tanje su…Takođe, ne morate čekati da dlačice porastu. Dovoljno je da imaju od 2 do 5 mm. To je ipak prekratko za vosak.

Ako želite, šećernu pastu možete da napravite same. Recept možete preuzeti OVDE.

 

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!